Preparatul dietetic de la masa de Paște. Bilic: „E antianemic. Îmi pare rău că nu-l găsim și în alte perioade”

Data publicării:
Mihaela Bilic, captura video PRO TV
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video PRO TV

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, dezvăluie care sunt alimentele care nu ar trebui să lipsească de la masa de Paște, dar și care este preparatul dietetic pe care îl putem consuma în voie, fără teama kilogramelor în plus. 

Mihaela Bilic, medic nutriționist, încurajează prepararea de rețete specifice sărbătorii Pascale și spune că sarmalele și Salata de Boeuf nu au ce căuta pe masa de Paște. De asemenea, ea încurajează asezonarea preparatelor tradiționale cu legume și verdețuri proaspete, care vor susține digestia și vor ajuta să ne simțim bine și după ce am mâncat.

“La masa de Paște să nu fie prezente sarmalele și salata de boeuf. Acestea sunt preparate tipice pentru masa de Crăciun. La masa de Paște avem ou fiert cu verdețuri și crudități, să umplem masa de culoare și de prospețime, adică ridichi, salată, castraveți tot ce este colorat. În momentul în care mâncăm cu legume ca și ciorba, umplem stomacul cu apă și cu fibră și ni se pare că mâncăm mult, dar, în realitate, caloriile sunt neglijabile.”, a explicat Mihaela Bilic, potrivit ciao.ro.

Drobul, preparatul „minune” al mesei de Paște

Medicul nutriționist susține că drobul ar fi vedeta mesei de Paște și încurajează consumul acestuia. 

“Avem drobul care este un preparat extrem de dietetic și de sănătos. Organele sunt fierte, acolo avem depozitul de fier al oricărui animal.

Drobul este un element antianemic și îmi pare rău că nu putem găsi drob și în alte perioade a anului în afară de Paște, pentru că este un aliment extrem de sănătos. Este omologul pateului de ficat pe care îl întinzi pe pâine”, a continuat nutriționistul.


Paște fără kilograme în plus


De asemenea, nutriționistul a oferit și câteva sfaturi despre modul de preparare al anumitor mâncăruri, dar și ordinea în care ar trebui să le consumăm.

“Şi dacă mâncați ciorbă dimineață la prânz şi seara nu am să vă spun că greșiți, pentru că ciorba umple stomacul într-un fel și astfel la felul doi putem să fim mai ponderați. 

Dacă vorbim de friptură este miel, este o pulpa băgată la cuptor. Puțină lume știe că și peștele afumat și peștele fript și carnea care este băgată la cuptor sau pusă la grătar, în momentul în care se încălzește, grăsimea se topește și părăsește fibrele. Niciodată grăsimea nu va pătrunde printre fibrele cărnii.

Dacă punem lângă ea (n.r carne) un castron mare de salată și de frunze este o masă de slăbit. Până aici, am avut doar alimente de slăbit.”, a mai explicat Mihaela Bilic.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel