Planta care curăţă plămânii şi închide rănile. Lidia Fecioru: "Se foloseşte ca infuzie sau compresă"

Data publicării:
Lidia Fecioru, captură video Youtube
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Youtube

Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac, cu nenumărate beneficii asupra sănătății.

Lidia Fecioru a fost invitată în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, de pe Antena 3, unde a dezvăluit un nou leac. Este vorba despre planta mierea ursului, care are nenumărate beneficii asupra sănătății. Aceasta poate vindeca plămânii afectați în urma infectării cu COVID-19, însă are beneficii și asupra persoanelor care se confruntă cu problemele cardiace sau dureri de cap.

"Am să arăt din nou o fotografie cu o plantă pe care noi o vedem de foarte multe ori. Noi îi zicem mierea ursului sau Meduniță. Ea se mai numește și planta cu mult iod sau planta plămânului.

Când avem probleme cu o bronșiolită cronicizată, cu plămânii și bronșiile încărcate, cum sunt după răcelile acestea care au fost după COVID, când au rămas oamenii cu plămânii încărcați, cu sechele, această plantă e foarte bună.

Fie că e luată ca ceai sau infuzie, această plantă se găseşte în plafar sau la farmacie.

Această plantă mai e foarte bună pentru dureri de cap, când avem miocardite, când sunt probleme cardiace. 

De asemenea, e foarte bună ca o compresă s-o folosim atunci când avem răni care nu se închid", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la rubrica Leacul zilei, de la emisiunea Adevăruri ascunse.

Te poate interesa și: Ce ne așteaptă în 2023. Lidia Fecioru: „Anul nu e ușor, e destul de greu, este ca o renaștere”. Ce spune despre intrarea în Spațiul Schengen

Creasta cocoșului sau Amarantul, beneficii pentru sănătate

În altă ediție a emisiunii, Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt beneficiile plantei creasta cocoșului, care are, de asemenea, multe avantaje pentru sănătate.

"Creasta cocoșului sau Amarantul este o plantă cu foarte multe beneficii. Ea arată ca o creastă și se mai numește și planta nemuritoare. Chiar este o plantă vindecătoare. Frunzele ei se folosesc în salate sau ceaiuri, în timp ce semințele se pot folosi pentru ulei sau pot fi măcinate și puse în făină.

Amarantul este bogat în vitamina K și acid folic. Substanțele din interiorul plantei nemuritoare pot duce la oprirea modificării celulelor anormale. În ceea ce privește contraindicațiile, cei cu probleme la fiere, adică cei cu pietre, nu trebuie să folosească această plantă.

Planta nemuritoare mai este benefică și pentru sănătatea oaselor. Pentru copii, se poate da ulei din această plantă. Este bună și pentru rahitism.", a spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse.

Citește și: Lidia Fecioru, despre ceaiul "farmacie" care scade tensiunea arterială: "Nu se bea pe stomacul gol"

„Este aur curat pentru tuse”

Și pentru cei care au probleme în această perioadă cu tusea, specialista are o recomandare. Este vorba de un leac simplu, care se prepară din câteva ingrediente, dar care promite rezultate garantate. 

„Luăm o ceaşcă de lapte, pune o lingurinţă de unt, o linguriţă de miere, un vârf de linguriţă de bicarbonat şi un gălbenuş de ou. Este aur curat pentru tuse. Pentru adulţi, se pune şi o linguriţă de coniac", a spus Lidia Fecioru, în altă ediție a Leacului zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel