Lidia Fecioru, despre ceaiul "farmacie" care scade tensiunea arterială: "Nu se bea pe stomacul gol"

Data publicării:
Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru dezvăluie ceaiul minune care scade tensiunea arterială. 

Lidia Fecioru a fost din nou invitată în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de pe Antena 3, unde a vorbit despre ceaiul de mărar care scade tensiunea arterială.

"Ceaiul de mărar scade tensiunea arterială, normalizează tranzitul şi reduce durerile de stomac, dar şi pentru cei care au pierderi de urină.

Se ia o lingură de vârf de seminţe de mărar şi se pun într-un castron. Se pune peste 500 ml de apă clocotită şi se înveleşte apoi cu un prosop. Se lasă acolo 40 de minute. După, putem bea câteva două, trei căni, odată la 2 luni.

Nu se bea pe stomacul gol sau după masă. Putem lua câteva guri în timpul mesei. Este ceai farmacie.", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de pe antena3.ro

Leac pentru tuse

Bioenergoterapeutul a dezvăluit cum se prepară siropul de ceapă, despre care spune că ar fi extrem de benefic iarna, în special pentru tusea seacă.  Acest sirop de tuse se poate prepara acasă, simplu. Tot ce aveţi nevoie este apă, zahăr şi ceapă, susţine Lidia Fecioru.

"Azi învăţăm cum să facem un sirop de ceapă, pentru că mulţi au copii şi sunt tot felul de viroze şi siropurile de tuse din farmacii încep să nu se mai găsească. Ar fi bine să facem noi siropul de ceapă acasă. E foarte simplu de făcut. Se pun două pahare de zahăr şi unul de apă, într-un castron cu fund mai gros, pentru că trebuie lăsat să fiarbă cam o oră, la foc foarte mic. Punem şapte cepe cât un ou mai mititel. Cepele le spălăm, dar nu le tăiem, nu le curăţăm de coajă, le lăsam aşa cum sunt ele. Lăsăm la foc mic totul, timp de o oră. Apoi, siropul de tuse este gata. Se foloseşte pentru copii când au probleme cu tusea, cu tusea seacă ce nu se rupe.  E simplu de făcut şi foarte bun. Le-am făcut celor mici şi a dat rezultate. Dar ceapa nu trebuie curăţată de coajă, pentru că altfel se va prăji în zahăr. În felul acesta, iese din ea doar sucul acela de care avem nevoie", este Leacul zilei, dat de bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.


„Este aur curat pentru tuse”

În altă ediție a emisiunii, specialista a oferit un alt leac perfect pentru combaterea tusei. Chiar dacă acesta conține ceva mai multe ingrediente, Lidia Fecioru promite rezultate garantate. 

„Luăm o ceaşcă de lapte, pune o lingurinţă de unt, o linguriţă de miere, un vârf de linguriţă de bicarbonat şi un gălbenuş de ou. Este aur curat pentru tuse. Pentru adulţi, se pune şi o linguriţă de coniac", a spus Lidia Fecioru, în altă ediție a Leacului zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN.

Leac pe bază de ceapă

Leacurile pentru tuse nu se opresc aici. Într-o altă emisiune, Lidia Fecioru a dezvăluit cum putem prepara dulceața de ceapă, care poate fi administrată atât adulților, cât și copiilor, care se confruntă cu gripa și răceala. Cu ajutorul acestui remediu, specialista promite că vom scăpa de tune în cel mult 4 zile. 

"Se iau 500 de grame de ceapă, o curăţăm, o tocăm mărunt, punem 400 de grame de zahăr şi un litru de apă. O punem la foc mic şi o fierbem 3 ore. Când a terminat de fiert şi o lăsăm puţin să se răcească, adăugăm acolo 50 de grame de miere. Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari. Se iau de obicei înainte de masă cu jumătate de oră. Tusea trece cam în 3-4 zile cu această soluţie.  Se ţine într-un borcan de sticlă la frigider sau chiar pe masă", a explicat Lidia Fecioru



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel