Pesticidele din fructe și legume, otravă pentru organism. Cele mai contaminate alimente. Stoica: Produc reacții toxice, scad imunitatea, balonează

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Pesticidele din fructe și legume ne pot provoca probleme de sănătate. Care sunt cele mai contaminate alimente.

Pesticidele din fructe și legume ne pot îmbolnăvi. Experții spun cp prima modalitate de a scoate pesticidele din fructe și legume este prin spălarea acestora cu apă. Pesticide Action Network (PAN) Europe a publicat recent studiul ”Fructul oprit: creșterea dramatică a pesticidelor periculoase găsite în fructe și legume vândute în Europa și dovada că guvernele nu își respectă obligațiile legale”.

Cum ne afectează pesticidele din fructe și legume

Dr. Alina Stoica, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL cum ne afectează pesticidele.

”Pesticidele sunt prezente și în fructe și în legume. Nu avem să neglijăm utilizarea acestora, dar este important să vedem și care este impactul lor asupra alimentului pe care îl consumăm, cât de mult îi reduce din proprietățile nutritive. 

Sunt foarte puține studii transmise. Pesticidele sunt folosite pentru a suprima sau modifica ciclul de viață al dăunătorilor, dar în corpul nostru produc reacții toxice. De aici apar foarte multe probleme legate de scăderea imunității, retenția de apă, balonare, aspecte legate de evoluția tubului digestiv”, a explicat dr. Alina Stoica, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel