PERICOLUL din spatele înțepăturii de albină. Medic: Reacțiile pot merge până la șoc anafilactic

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Dr. Pavelina Andrei, medic dermatolog, a vorbit despre cât de periculoase pot fi înțepăturile de albină, mai ales pentru cei care sunt alergici la aceste insecte. 

Dr. Pavelina Andrei, medic dermatolog, invitată la Interviurile Spectacola și DC News a vorbit despre pericolele la care ne putem expune, odată cu venirea sezonului cald. Printre acestea, se numără și câteva insecte, cum ar fi albina. Specialista avertizează asupra faptului că deși ele sunt extrem de benefice pentru mediul înconjurător, pot avea foarte multe efecte negative asupra ființei umane.

"Albinele sunt singurele insecte care produc hrană pentru oameni, ele sunt extrem de benefice, ajută extrem de mult la polenizare. Acesta este un lucru pozitiv al albinelor. Dacă vorbim de partea cealaltă, despre potențialele riscuri pe care le poate provoca o înțepătură de albină, lucrurile nu stau atât de roz. Reacțiile pot fi de la locale, până la sistemice. Locale, adică înțepătura mică de insectă, care este dureroasă, se asociază cu roșeață, umflătură, ce se poate extinde. Totuși, sunt anumite persoane mai sensibile care, la contactul cu vectorul respectiv, cu albina, care eliberează extrem de multă histamină în corp, produc o reacție mult mai agresivă, care poate merge până la șoc anafilactic, adică simte că nu mai poate să respire, îi scade tensiune, adică îi pune viața în pericol.", a spus Dr. Pavelina Andrei a Interviurile Spectacola și DC News.

Cum îndepărtezi corect căpușele. Dr. Pavelina Andrei, AVERTISMENT: „Nu trebuie să ne bazăm pe mituri”

Cum trebuie să acționezi când te-a înțepat o albină

Doctorul dermatolog mai spune faptul că efectele unei înțepături de albină se pot vedea în câteva minute, drept urmare trebuie să acționezi imediat. 

"Pentru acești indivizi există niște stilouri ce conțin adrenalină, dozată ca ei să-și poată injecta, în momentul în care nu pot ajunge la o cameră de gardă într-un timp relativ scurt. Aici este vorba de foarte puțin timp, vorbim de câteva minute.

Când se întâmplă o înțepătură nu ai de unde să știi ce reacții ai, dacă nu ai experimentat niciodată. În câteva minute te poți umfla la față, ți se umflă ochii, limba, nu mai poți respira, simți că nu mai poți înghiți. Toate aceste manifestări te trimit la medic.", a continuat ea.

Căpușele, pericolul din sezonul cald. Ce boli transmit și cum ne protejăm de mușcătura lor. Medic: Ne îngrijorăm când reacțiile nu mai sunt locale

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel