Patru efecte surprinzătoare ale pătrunjelului. De ce trebuie să începi să-l consumi de acum

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Pătrunjelul are beneficii uimitoare pentru sănătate.

Chiar dacă este folosit de foarte multe ori în farfurie drept decor, pătrunjel nu este de foarte multe ori luat în seamă. Îl regăsim peste tot, însă niciodată nu îi dăm importanță așa cum ar trebui.

Nimeni nu se gândește niciodată cu adevărat să mănânce pătrunjelul din farfurie când vine întreg, ca atare, ci doar dacă este presărat în mâncarea propriu-zisă. Cu toate acestea, există unele beneficii în a-l consuma efectiv așa cum este el, potrivit Eatthis.com

1. Pătrunjelul poate îmbunătăți respirația

"Un remediu străvechi pentru respirația urât mirositoare este să ronțăi niște pătrunjel proaspăt", spune Manaker.

Această plantă verde erbacee conține uleiuri aromatice naturale care dau pătrunjelului aroma și mirosul său distinct. Iar acestea vă pot ajuta să vă împrospătați respirația.

În plus, pătrunjelul (ca și majoritatea frunzelor verzi) conține un compus numit clorofilă. Acest compus a fost studiat pentru a reduce mirosurile corporale și este un ingredient activ în unele deodorante și ape de gură.

Deși sunt necesare mai multe dovezi pentru a confirma acest beneficiu, tot nu strică să luați o mușcătură sau două din frunzele verzi.

"Deoarece este o soluție cu risc scăzut pentru halitoză, chiar dacă nu funcționează, nu va face niciun rău", spune Manaker.

Beneficiile uimitoare ale coriandrului. Cinci motive pentru care trebuie să începi să-l consumi acum

2. Pătrunjelul te poate face să reduci cantitatea de sare din mâncare

Pătrunjelul nu mai trebuie să fie de astăzi doar un condiment pe care să-l presărăm deasupra mâncărurilor, pentru că are atât de multe beneficii pentru care să-l consumăm verde.


"Pătrunjelul conține în mod natural o aromă delicioasă, iar includerea lui în mâncăruri poate ajuta la creșterea gustului mâncării fără a fi nevoie să adăugați prea multă sare", spune Manaker.

3. Pătrunjelul poate susține sistemul imunitar

Ați auzit de un măr pe zi, dar ce ziceți de o bucată de pătrunjel pe zi?

Potrivit lui Manaker, pătrunjelul este o sursă naturală de vitamina C, un nutrient bine cunoscut pentru susținerea sănătății imunitare.

USDA sugerează că o cană de pătrunjel tocat conține 79,8 micrograme (mcg) de vitamina C, precum și 984 micrograme (mcg) de vitamina K, ceea ce reprezintă 1.230% din aportul recomandat de vitamina K. Vitamina K poate fi, de asemenea, de ajutor pentru sistemul imunitar.

Alimentația în vacanță. Patru alimente care nu trebuie să lipsească din dietă

4. Pătrunjelul îți poate îmbunătăți digestia

"Pătrunjelul este o sursă de fibre, care poate ajuta la menținerea regulată a mișcărilor intestinale și susține sănătatea intestinelor", spune Manaker.

A nu mânca suficiente fibre poate duce la creșterea în greutate, la senzația constantă de somnolență și balonare și la dezvoltarea colesterolului ridicat. Dacă folosiți pătrunjelul doar presărat în mâncare, probabil că nu vă va ajuta să vă satisfaceți necesarul de fibre; totuși, aruncați un buchet într-o salată de ierburi, aruncați câteva frunze peste peștele la grătar sau amestecați-l într-un sos chimichurri și puteți profita de beneficiile sale fibroase.

Mătasea de porumb, CINCI beneficii pentru organism. Cum să o consumi

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel