Beneficiile uimitoare ale coriandrului. Cinci motive pentru care trebuie să începi să-l consumi acum

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Coriandrul poate avea beneficii uimitoare asupra sănătății, astfel încât să te determine să începi să-l consumi chiar de-acum.

Coriandrul este unul dintre acele alimente pe care fie le iubești, fie le urăști - unii adoră notele aromate pe care le adaugă mâncărurilor, în timp ce alții spun că planta are un gust de săpun sau de pământ. Cei care sunt fani ai acestei plantei folosesc atât frunzele, cât și semințele sale uscate pentru a orna și condimenta mâncarea.

Dacă sunteți de partea celor care nu mănâncă coriandru, poate doriți să vă gândiți din nou să găsiți modalități de a-l încorpora în rețetele dumneavoastră. Se pare că această plantă erbacee vă poate oferi câteva beneficii stelare sau, cel puțin, așa sunt de părere specialiștii.

1. Coriandrul poate preveni bolile de inimă

"Bolile de inimă sunt principala cauză de deces în SUA și nu numai, iar coriandrul ajută la combaterea lor prin creșterea colesterolului "bun" HDL al organismului, chiar și prin scăderea colesterolului "rău" LDL", spune The Nutrition Twins, potrivit eatthis.com

Nu numai atât, dar specaliștii sunt de părere că această plantă, de asemenea, ajută la scăderea hipertensiunii arteriale, acționând ca un diuretic.

"Atât colesterolul LDL ridicat, cât și tensiunea arterială ridicată sunt factori de risc pentru bolile cardiovasculare", spun ei.

2. Coriandrul poate amâna îmbătrânirea

Tot aceeași specialiști afirmă că coriandrul este o sursă bună de antioxidanți. Acești antioxidanți ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Acest lucru include încetinirea semnelor vizibile ale îmbătrânirii prin absorbția radicalilor liberi care provoacă deteriorarea celulelor.

"Cercetările arată că coriandrul poate chiar ajuta la protejarea pielii de razele nocive ale soarelui și la protejarea împotriva fotoîmbătrânirii. Desigur, acest lucru ar necesita un consum regulat de coriandru, pentru a obține în mod constant suficienți antioxidanți pentru a face diferența.", precizează specialiștii studiului.

3. Coriandrul ajută la combaterea diabetului


În cadrul unei cercetări publicate în British Journal of Nutrition, s-a demonstrat faptul că coriandrul stimulează o enzimă care elimină zahărul din sânge și pare să aibă o activitate asemănătoare insulinei.

"Coriandrul funcționează atât de bine pentru a scădea glicemia, încât persoanele care iau medicamente pentru scăderea glicemiei și persoanele cu glicemie scăzută sunt avertizate că coriandrul are aceleași efecte", spune The Nutrition Twins.

4. Coriandrul poate ajuta la reducerea anxietății

Alături de ceai și meditație, există o nouă metodă pentru a reduce anxietatea.

Se pare că coriandrul poate fi o sursă puternică, atunci când ai nevoie de un efect calmant, ajutând la reducerea simptomelor de anxietate. Printre acestea se numără palpitațiile inimii, transpirația, iritabilitatea, durerile în piept, respirația rapidă și înăsprirea mușchilor.

"Cercetările arată că coriandrul a crescut nivelurile de substanțe chimice ale organismului care produc starea de bine/anti-anxietate, dopamina și noradrenalina, în toate regiunile creierului.", spune The Nutrition Twins.

5. Coriandrul poate proteja împotriva cancerului

După cum se afirmă în concluziile publicate în Journal of Food Sciences, s-a demonstrat faptul că gătitul cu semințe de coriandru reduce nivelul de amine heterociclice (HCA) în anumite produse, cum ar fi chiftelele, care sunt strâns legate cu apariția cancerului.

"HCA-urile se formează atunci când cărnurile sunt gătite la temperaturi ridicate. Aceste produse au fost legate de un risc crescut de cancer", explică aceștia. Așadar, data viitoare când plănuiți să prăjiți niște carne, luați în considerare posibilitatea de a o condimenta cu un strop de coriandru!", precizează The Nutrition Twins.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel