Părinții Danei Săvuică au întâlnit-o pe Regina Elisabeta a II-a: „Când a auzit că ei reprezintă România...”

Data publicării:

Dana Săvuică a dezvăluit o poveste inedită, ce are legătură cu Regina Elisabeta a II-a.

Dana Săvuică a fost prezentă în cadrul platoului emisiunii realizate de Cristi Brancu, de pe Prima TV, unde a dezvăluit informații inedite despre întâlnirea părinților ei cu Regina Elisabeta a II-a, din anul 1981. 

„Tatăl meu, fiind diplomat de carieră, a fost instruit și pregătit ca pe toată perioada carierei lui să se întâlnească cu șefi de stat, cu prinți, cu regi, regine, iar în 1981,  el era șef de misiune în Sri Lanka, iar Regina Elisabeta a II-a  a organizat un turneu oficial în țările Commonwealth. În momentul în care s-a știut că vine în Sri Lanka, tot corpul diplomatic a fost invitat să ia parte la acest eveniment extraordinar. A fost un dineiu, dar cel mai important moment a fost când Regina a venit și a salutat, ea dând mâna prima, și părinții mei au stat într-o linie cu ceilalți ambasadori din celelalte țări și au așteptat acest moment. Ea a întins mâna, iar părinții mei au salutat-o așa cum se cuvenea.”, a declarat Dana Săvuică în cadrul emisiunii.

Cât au costat funerariile Reginei Elisabeta a II-a. Este vorba despre o sumă impresionantă

Schimbul de replici dintre Regina Elisabeta a II-a și părinții Danei Săvuică

„Am fost întrebată dacă mama mea a purtat mănuși sau pălărie, iar eu, la rândul meu, mi-am întrebat mama. Ea mi-a spus: „Dana, nu trebuia neapărat să avem acea ținută, cu aceleași  rigori ale Marii Britanii, pentru că nu era regina noastră, nu era șeful nostru de stat, doar cei care erau ambasadorii din țările Commonwealth au avut această strictețe. Mama mea a optat pentru un costum alb, pantofi cu to foarte mic, un sacou, foarte puține bijuterii, și-a strâns părul, dar regina purta mănuși și pălărie. Totuși, nu ai voie să te uiți direct în ochii monarhului, nu dai tu mâna primul și nu trebuie să vorbești tu primul. I-am întrebat pe părinții mei dacă au schimbat vreo vorbă cu Regina. Când ea a auzit că părinții mei reprezintă România, ea avusese întâlnirea cu Nicolae Ceaușescu și când a auzit a spus: Oh, ce drăguț. Era foarte drăguță.”, a continuat aceasta.

Carmen Harra, despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a: „Ar fi fost luat de la indieni”

 

 

Povestea pantofilor purtați de Regină

În cadrul emisiunii, a avut o intervenție și Mihai Albu, care a povestit despre accesoriile și pantofii pe are îi alegea mereu Regina Angliei. În spatele încălțărilor se află o poveste foarte interesantă, întrucât suverana avea niște gusturi foarte clar definite.

„Foarte interesante era mereu încălțămintea, dar și poșetele. Avea un stil de poșetă pe care îl purta în diverse culori, în așa fel încât să se asorteze cu ținutele. Noi îi spunem model pătrățos. Poșetele ei au făcut turul revistelor de modă, iar marile case de modă au avut mânere similare. Încălțămintea nu a fost niciodată spectaculoasă, dar a fost în limitele eleganței, al bunului gust, al clasicului, a mers mereu pe cele închise la culoare, negru întotdeauna. În general, pe toc mic. În ultima parte a vieții, a purtat tocuri și mai mici. Mereu a avut un designer preferat care i-a conceput încălțămintea din ultimii 40 de ani. Ea era foarte economică și ținea mult la încălțăminte, astfel încât atunci când se tocea un toc, îl dădea la schimbat, nu încălțămintea cu totul. Avea zece perechi la fel toate și le purta alternativ.”, a intervenit și Mihai Albu, în cadrul aceleiași emisiuni.

Câte kilograme cântărește sicriul Reginei Elisabeta a II-a și de ce a fost căptușit cu plumb



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel