Cât au costat funerariile Reginei Elisabeta a II-a. Este vorba despre o sumă impresionantă

Data publicării:
Regina Elisabeta, captură video YouTube The Royal Family Channel, NowThis News
Descriere foto: Regina Elisabeta, captură video YouTube The Royal Family Channel, NowThis News

Specialiștii au estimat costurile la care a ajuns înmormânarea Reginei Elisabeta a II-a.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a fost un eveniment de amploare, cum nu s-a mai văzut în Regatul Unit, iar costurile au reflectat acest lucru. Chiar dacă Guvernul britanic nu a confirmat costul exact al evenimentului, un fost ofițer de securitate regal a declarat pentru presa internațională faptul că doar securitatea a fost peste 7,5 milioane de dolari.

"Aceasta este cea mai mare operațiune pe care poliția din Regatul Unit a întreprins-o vreodată", a declarat Simon Morgan joi, precizând că, probabil, costul total este mai mare decât prețul securității pentru Jocurile Olimpice din 2012 desfășurate la Londra.

Securitatea pentru nunta din 2011 a prințului William cu prințesa Kate a costat aproximativ 7 milioane de dolari, potrivit The Washington Post. Cu toate acestea, după cum notează ziarul, la înmormântarea reginei de luni, 19 septembrie, a participat un număr mai mare de lideri mondiali, ceea ce înseamnă că costurile de securitate au fost probabil mult mai mari.

Pe lângă premierul britanic Liz Truss, printre invitații la înmormântare s-au numărat președintele Joe Biden, premierul canadian Justin Trudeau, președintele francez Emmanuel Macron, premierul neozeelandez Jacinda Ardern, regele Felipe al VI-lea și regi, notează usmagazine.com

Carmen Harra, despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a: „Ar fi fost luat de la indieni”na Letizia din Spania, regina Mathilde și regele Philippe din Belgia, iar lista nu se oprește aici.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, urmărită de peste 5.1 miliarde de oameni

Înmormântarea Reginei Elisabeta este prima înmormântare de stat care are loc în Marea Britanie de la ceremonia lui Winston Churchill din 1965, dar și de la înmormântarea regelui George al VI-lea, tatăl Reginei, care a fost, de asemenea, onorat cu funeralii de stat în 1952.

Prințesa Diana și Regina Mamă au primit funeralii ceremoniale în 1997 și, respectiv, 2002, dar evenimentul de pe 19 septembrie a costat mult mai mult decât oricare dintre acestea. Potrivit unui raport al Camerei Comunelor, funeraliile Reginei-Mamă au fost estimate la 954.000 de dolari, în timp ce securitatea a costat 5 milioane de dolari.

 Analistul financiar Danni Hewson a declarat pentru Fox Business faptul că Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport al națiunii a estimat că această zi ar putea costa economia Regatului Unit 2,6 miliarde de dolari.

Ceremonia de luni a încununat o săptămână de omagii aduse Reginei, care a murit la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie. Au avut loc mai multe procesiuni în ultimele zile, în timp ce sicriul ei a fost mutat în diverse locații din Anglia și Scoția.  

În timpul funeraliilor, Regina a fost dusă la Westminster Abbey pentru ceremonia la care au participat toți copiii și nepoții ei. Familia a urmat apoi sicriul până la Wellington Arch, unde a fost încărcat într-un dric și condus la Castelul Windsor. Regina a fost înmormântată în Capela memorială, alături de regretatul ei soț, prințul Philip, care a murit la vârsta de 99 de ani în aprilie 2021.

Câte kilograme cântărește sicriul Reginei Elisabeta a II-a și de ce a fost căptușit cu plumb

Alimentul pe care Regina Elisabeta a II-a nu-l mânca niciodată: „La Palatul Buckingham nu se gătește cu...”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel