Carmen Harra, despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a: „Ar fi fost luat de la indieni”

Data publicării:
Regina Elisabeta a II-a , captură video YouTube/ UK Parliament
Descriere foto: Regina Elisabeta a II-a , captură video YouTube/ UK Parliament

Carmen Harra a vorbit despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a a fost foarte pasionată de bijuterii, având colecții impresionante cu fel de fel de piese impresionante. Majestatea Sa deținea, de asemenea, și cea mai valoroasă colecție de coroane din lume, însă de departe cea mai importantă rămâne Coroana Imperială de Stat. În acest sens, celebra prezicătoare Carmen Harra a vorbit despre această bijuterie importantă purtată de Regină de-a lungul domniei ei, dar și despre povestea neștiută din spatele ei. Koh-i-noor, diamantul de pe coroana celebră, este una dintre cele mai faimoase pietre prețioase din lume.

„Bijuteriile, de-a lungul timpului, simbolizează puterea. Nu numai că purta coroana, de o valoare inestimabilă, dar purta întotdeauna bijuterii în jurul gâtului, purta cercei, era întotdeauna plină de bijuterii, care simbolizau regalitatea, puterea ei! Există, într-adevăr o poveste că ar exista un diamant care ar fi fost luat de la indieni, simbolul fiind acela că ajuns la Curtea Angliei îi dă, de fapt, putere asupra Indiei”, a spus Carmen Harra într-o emisiune tv, potrivit spynews.

Cătălin Botezatu critică ținuta purtată de Carmen Iohannis la funerariile Reginei: ”E inadmisibil!”

Ce spunea Regina despre coroană

„Purtând coroana pe cap, e imposibil să citești un discurs, deoarece e dificil să lăsați capul în jos. Ba chiar, vă puteți rupe ușor gâtul. Are multe părți negative, dar nu se poate trece cu vederea importanța și semnificația acesteia.”, spunea Regina Elisabeta a II-a.

Câte kilograme cântărește sicriul Reginei Elisabeta a II-a și de ce a fost căptușit cu plumb

Istoria Coroanei Imperiale

Coroana Imperială de Stat este, fără îndoială, un lucru foarte important în istoria Marii Britanii. Printre cele aproape trei mii de pietre folosite se numără unele dintre cele mai legendare din istorie, inclusiv diamantul Cullinan II, safirul Sfântului Edward (despre care se spune că ar fi început ca inel al lui Edward Mărturisitorul), safirul Stuart (cândva în partea din față a coroanei, dar acum a fost mutat în spate) și rubinul Prințului Negru, potrivit townandcountrymag.com

Acea piatră roșie mare din centrul Coroanei Imperiale de Stat a fost prezentată Reginei Victoria în 1838, iar Prințul Albert a decis să o păstreze și să o șlefuiască, pentru a fi ulterior folosită în coroanele Reginelor Alexandra și Maria.

"Rubinul Prințului Negru" a fost purtat pe câmpurile de luptă de Henric al V-lea și de Richard al III-lea în bătălia de la Bosworth. Există dovezi care arată faptul că aceasta a făcut parte și din comoara lui Henric al VIII-lea. 

Una dintre cele mai valoroase pietre prețioase din una dintre cele mai prețioase colecții de bijuterii din lume, s-a crezut uneori că piatra aduce cu ea un blestem. Domnia glorioasă și îndelungată a reginei Elisabeta a obligat acest mit să fie reconsiderat. Iar prezența sa pe drumul sicriului ei este un alt memento că, deși monarhii se pot schimba, Rubinul Prințului Negru rezistă.

Alimentul pe care Regina Elisabeta a II-a nu-l mânca niciodată: „La Palatul Buckingham nu se gătește cu...”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel