Părintele Vlad Pimen, dezvăluiri neștiute despre îngerul păzitor: ”În momentul în care păcătuim se depărtează”

Data publicării:
Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube
Descriere foto: Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Părintele Vlad Pimen, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacul din Sfântul Munte Athos, a vorbit despre îngerul păzitor. 

Părintele Vlad Pimen, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacul din Sfântul Munte Athos, a fost invitatul din noua ediție a podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, acolo unde a dezbătut mai multe subiecte legate de credință și liniștea sufletească. Printre altele, Părintele Vlad Pimen a vorbit și despre îngerul păzitor. 

Părintele Vlad Pimen, dezvăluiri neștiute despre îngerul păzitor

Părintele Vlad Pimen a mărturisit că fiecare om primește un înger păzitor la Sfântul Botez, care este nelipsit din preajma noastră. Cu toate astea, în momentul în care păcătuim, îngerul nostru păzitor se îndepărtează de noi. 

”Noi, la Sfântul Botez, primim un înger păzitor. Ăla e nelipsit de lângă noi! Dar, în momentul în care păcătuim, se depărtează, nu pleacă. Dar de ce se depărtează? Nu pentru că vrea el, dar  ne ducem noi în partea întunecată.

El e curat, e sensibil. Se zice că dacă am vedea în gerul păzitor cât e de fin, cât e de sensibil, nu pot să-l asemeni cu ceva omenesc. El nu suportă mirosul urât, pentru că păcatul, în momentul în care îl faci, împrăștie un miros urât, și el nu suportă asta. Adică, ca și cum e ca un suflu care îl îndepărtează de noi. În momentul în care noi facem păcatul, are putere diavolul asupra noastră. Se depărtează îngerul și ne ia diavolul în brațele lui întunecate și ne împinge din ce în ce mai mult în noroi. Și atunci, îngerul păzitor  – el este alături de noi dar în momentul în care noi greșim și diavolul are putere asupra noastră, el plânge și să roagă la Dumnezeu, pentru că el e oarecum responsabil de noi.

Zice: Doamne, te rog fă-l pe omul ăsta să înțeleagă, să plece de lângă diavol, să îl pot lua iar în brațe, să am grija lui”, spune părintele.

Vezi și: Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Rugăciunea pe care să o rostești la prima oră a dimineții. Aduce noroc și sănătate!

Rugăciunea pe care să o rostești la 12 noaptea. Este foarte puternică și este important să fie citită zilnic

Oana Roman, devastată de durere după moartea mamei sale. Ce sfat i-a dat Mioara Roman, înainte să moară: „A fost cea mai dură lecție”

Părintele Vlad Pimen: ”Toată lupta omului se dă în inima lui”

”Deci tot timpul el e nelipsit de lângă noi. Toată lupta omului se dă în inima lui. Între partea bună și partea întunecată. Noi, dacă ajutăm pe diavol, facem faptele lui, ne preia el și atunci ne îndeamnă din ce în ce mai rău. Dar, dacă noi facem bine, ne ia îngerul în brațe și atunci nu-l mai lasă pe diavol să se apropie de noi. Totul depinde de noi, adică să ajutăm la lupta asta între bine și rău și atunci e îngerul nelipsit”, a povestit părintele Pimen, în cadrul podcastului menționat mai sus. 

Citește și: „Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Iulia Albu, prima reacție după ce a aflat că Sânziana Negru a spus că nu o place, la America Express: „Gaițele neinițiate în matematică puse pe scandal…”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel