Pâinea, cauza constipației și inflamației. Florin Dumitrescu rupe tăcerea: Vrei să te fac să NU mai mănânci pâine NICIODATĂ?

Data actualizării: | Data publicării:
Chef Florin Dumitrescu, foto Instagram
Descriere foto: Chef Florin Dumitrescu, foto Instagram

Chef Florin Dumitrescu a rupt tăcerea despre pâine. Cu ce ar trebui înlocuită și ce probleme de sănătate aduce, fără să ne dăm seama. 

Chef Florin Dumitrescu a fost invitat în podcast-ul lui George Buhnci, acolo unde a vorbit despre pâine și despre problemele de sănătate pe care le aduce pâinea pentru sănătate. Potrivit lui, principalul motiv al constipației este chiar pâinea. 

Din acest motiv, celebrul bucătar a dezvăluit cu ce ar trebui înlocuită pâinea și ce pâine recomandă persoanelor cu intoleranță la gluten.

"Pâinea cu maia este lăsată la dospit mult mai mult și cu cât este lăsată la dospit mai mult, dospirea se termină și începe fermentația. În momentul ăsta nu mai există gluten.

Un sfat: intoleranților la gluten le recomand ciabatta, dar ciabatta făcută ca la carte, pentru că are undeva la 40 și ceva de ore de dospire", a spus chef. Florin Dumitrescu. 

Potrivit juratului de la "Chefi la Cuțite", secretul unei pâini sănătoase este să dospească cât mai mult timp: "trebuie să găsești o pâine care să-ți facă bine. De exemplu, poate să fie din făină albă, din făină integrală, din hrișcă, fără gluten etc.".

"O viață întreagă, până la 30 și ceva de ani, mi-a plăcut foarte mult pâinea, să fie de oricare, să aibă coaja groasă, să fie albă dacă se poate și cu cartofi. Și m-am umflat! M-am inflamat, m-am și îngrășat și m-am inflamat și constipat", a spus George Buhnici.

"Asta face glutenul", a spus ferm chef. Florin Dumitrescu.

"Vrei să te fac să nu mai mănânci pâine niciodată?"

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel