Pâinea care păcălește foamea. Te ajută să slăbești. Din ce este făcută

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Pâinea care păcălește foamea te-ar putea ajuta să slăbești. Din ce este făcută. 

Pâinea care slăbește foamea te poate face să te simți sătul. Cercetătorii au realizat o pâine care îi face pe oameni să se simtă mai sătui decât atunci când consumă pâine obișnuită. 

Aceștia spun că trecerea la făina lor ar putea limita supraalimentarea și reduce obezitatea. Multe persoane care țin dietă evită pâinea din cauza nivelului său ridicat de carbohidrați și, prin urmare, de zaharuri.

Dar cercetătorii susțin acum că au creat o pâine care, în teorie, ar putea ajuta oamenii să slăbească - păcălind organismul să se simtă sătul. Aceștia au creat o făină derivată din năut care, atunci când a fost consumată sub formă de chiflă cu gem, a făcut ca oamenii să se simtă mai satisfăcuți decât după ce au mâncat o chiflă normală.

 

Pâinea din năut reduce obezitatea

Oamenii de știință consideră că înlocuirea făinii de grâu cu versiunea lor din năut ar putea limita supraalimentarea și, în cele din urmă, ar reduce obezitatea.

Cu toate acestea, experții avertizează că o simplă înlocuire a făinii nu va fi suficientă - deoarece pentru o sănătate mai bună pe termen lung este nevoie de menținerea unei vieți active și de o dietă sănătoasă în general.

Cercetătorii de la Quadram Institute, un centru de cercetare în domeniul alimentar și al sănătății din Norwich, și de la King's College din Londra, au făcut pâine folosind ”făină de năut celulară” în loc de făină de grâu obișnuită.

Studiul este primul de acest gen care examinează noul ingredient, care este produs de PuseON Foods - o companie înființată de Institutul Quadram.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel