Oul, alimentul aproape perfect. Nutriționist: Are efect protector pentru anumite tipuri de afecțiuni cardiovasculare

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Oul este alimentul aproape perfect ce are o multitudine de benefici pentru sănătate. Important este să îl preparați corect.

Oul este alimentul aproape perfect, cu un aport important de minerale, vitamine și nutrienți, singura vitamină care îi lipsește din gestiune fiind vitamina C.

Cristian Mărgărit, specialist în nutriție a afirmat că poveștile legate de colesterolul din ouă și asocierea cu bolile cardiovasculare sunt de domeniul trecutului.

”Studiile științifice arată că peste un ou pe zi, adică peste 6-7 pe săptămână, chiar au un efect protector pentru anumite tipuri de afecțiuni cardiovasculare.

Din fericire, acest colesterol care este mult nu influențează negativ colesterolul din sânge, ba chiar crește colesterolul bun, adică își poate crește colesterolul total, dar proporția este în favoarea celui bun”, a declarat Cristian Mărgărit la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.

Oul, conținut nutrițional


Un ou mare conține:

- 78 de calorii

- grăsimi 5 grame

- carbohidrați sub 1 gram

- proteine 6 grame

- sodiu 62 mg

- zaharuri 0,5 g

- vitamina A, compelxul de vitamine B, vitamina D, vitamina , vitamina K

- fosfor

- seleniu

- calciu

- colina 147 de micrograme. Colina este un macronutrient esențial pentru ficat, nervi, activitatea musculară, dezvoltarea normală a creierului, susținerea unui nivel bun de energie și menținerea unui metabolism sănătos.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel