Opt motive pentru care să mănânci borș. Ciorba acră, alimentul magnific pentru ficat, tensiune și curățarea sângelui

Data publicării:
Ciorba, foto Pixabay/ autor: Monika1607
Descriere foto: Ciorba, foto Pixabay/ autor: Monika1607

8 motive pentru care să mănânci borș. Ce se întâmplă în corp când îl consumi, fie simplu, fie în ciorbă.

Ciorba cu borșul este un fel de mâncare perfect pentru climatele mai reci, este reconfortant, sățios, delicios. Ne place să o preparăm datorită aromei sale bogate, a beneficiilor uimitoare pentru sănătate și a cantității pe care o puteți face dintr-o dată.

Cuvântul borș se traduce prin "supă acră" în majoritatea țărilor din Europa de Est.

"În realitate, borșul este un lichid pal gălbui, acru, extras fără grabă dintr-un amestec fermentat de produse naturale: tărâţe de grâu sau de secară, făină de porumb, drojdie, o crenguţă cu frunze de vişin sau foi de dafin, un fir zdravăn de leuştean şi apă. Unii folosesc ca ingredient şi pâine neagră uscată, ca acum o sută de ani, aşa cum fac şi acum bucătarii unor mari restaurante şi cei ce fac parte din categoria cunoscătorilor. În unele zone, se mai adaugă pătrunjel, ţelină, mărar şi usturoi, dar numai în ultima zi a procesului de preparare. Pentru borşul ucrainean, de exemplu, se adaugă felii de sfeclă roşie, pentru a obţine o culoare roz-rubinie, frumoasă.

Sunt numeroase reţete de borş la îndemâna celor interesaţi.

Totdeauna s-a găsit borş de vânzare prin pieţele oraşelor.

Pe piaţa actuală se etalează borş de la nenumăraţi producători, care laudă borşul lor natural, chiar dacă, de multe ori, cunoscătorii trăiesc dezamăgirea cumpărării unui produs care e departe de borşul pe care îl prepara bunica.

Borșul are doar 7,7 kcal la 100 ml, lucru care stârneşte interesul celor ce se luptă cu obezitatea.

Borşul conţine enzime puternice, capabile să regleze atâtea dezechilibre din corpul omului modern și întărește sistemul imunitar.

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel