Omleta lui Cătălin Scărlătescu. Ce ingredient secret adaugă renumitul chef: „Îți dă un zvâc și pleci rachetă”

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit ingredientul secret pe care îl adaugă în omletă și care oferă un gust inedit.  

Juratul de la Chefi la Cuțite vine cu o variantă inedită pentru micul dejul. Cătălin Scărlătescu spune că omleta pe care o prepară el, îți dă „zvâc” pentru a începe ziua în forță.


 Pentru a obține titlul de Maestru al Micului Dejun în fața lui Cătălin Rizea, soțul artistei Adda, chef Scărlătescu a dezvăluit ingredientul secret pe care îl adaugă în omletă: ARDEIUL IUTE. 

Rețeta secretă a lui Cătălin Scărlătescu. Cum prepară șnițele unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România: „Dacă brevetam ideea eram milionar”

„Cătă, notează rețeta asta de omletă! Surprinde-o pe Adda într-o dimineață din timpul săptămânii și în weekend plecăm la pește. Nu-mi permit să te învăț o rețetă de omletă care să nu fie superbă. Nimeni nu pune în omletă ardei iute. De ce e nevoie ăsta? Îți dă un zvâc și pleci rachetă să muncești. Folosim așa: ardei iute, ceapă verde, ouă și margarină.

Rețetă de vedetă. Cătălin Scărlătescu te învață cum să faci cel mai bun mic dejun cu șuncă și ouă de prepeliță

Nu exagerați cu ardeiul iute, dar dacă vrei să ai o zi fantastică, fabuloasă și foate iute, încearcă ardeiul ăsta. Folosim doar partea albă a cepei. (…) Nu uitați de sare și de piper. Iubesc piperul. Eu pun din abundență, voi cât vă doriți voi”, a spus chef Cătălin Scărlătescu pe  Instagram.

Secretul omletei „pufoase”

De asemenea, celebrul chef a dezvăluit și tehnica prin care prepară omletele pufoase. Secretul: modul în care bați ouăle. 

„Cel mai mare secret la omletă e să fie bătută foarte bine, aerată. Cu cât e mai bătută, cu atât e mai umflată, mai pufoasă. Cătăline, Cătăline, să-nveți omletă de la mine. Am făcut și versuri pentru o melodie pe care să i-o cânți Addei dimineață. Picantă, proaspătă, ce mai vrei? Încercați-o pe asta! E cea mai simplă, cea mai spectaculoasă și cea mai proaspătă omletă”, a completat chef Cătălin Scărlătescu.

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 11 mai, 17:03 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play