Rețeta secretă a lui Cătălin Scărlătescu. Cum prepară șnițele unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România: „Dacă brevetam ideea eram milionar”

Data publicării:
Cătălin Scărlătescu, foto Instagram
Descriere foto: Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa secretă de șnițele, pe care a inventat-o în urmă cu 17 ani. 

În rețeta clasică de șnițele, se folosesc făina și ouăle, pentru a obține textura crocantă și gustoasă. Chef Cătălin Scărlătescu a inventat însă altă metodă, cu care a dat lovitura în urmă cu 17 ani și cu care, spune el, ar fi putut deveni milionar, dacă o breveta. 

 

„În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă.

Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi“, a spus chef Scărlătescu la Antena 1. 

Rețeta secretă de șnițele


„Se asezonează carnea cu sare, piper şi alte ierburi aromatice.

Carnea condimentată se cufundă în amestecul pe bază de unt.

Bucățile se tăvălesc prin crocantul obţinut din fulgi de porumb cu miere, zdrobiţi cât mai fin.

Șnițelele se prăjesc apoi în mult ulei”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel