Oana Lis, mărturii tulburătoare din copilărie: „Mă țineau nemâncată. Piciorușele alea de păianjen pe cartofi le simt și acum în mine”

Oana Lis, captură video Kanal D
Descriere foto: Oana Lis, captură video Kanal D

Oana Lis a avut o copilărie extrem de grea, traumatizantă, despre care abia recent a găsit puterea să vorbească. 

Oana Lis a trăit un adevărat coșmar în copilărie. Ținută nemâncată, bătută, violată, umilită, soția lui Viorel Lis și-a găsit puterea de a vorbi despre traumele prin care a trecut abia după ani de terapie. Născută în Constanța, vedeta are amintiri dureroase de câte ori ajunge în orașul natal. Zilele trecute, ea a postat, pe rețelele de socializare, un mesaj tulburător, în care își amintește de terorile trăite în copilărie.


„Nu rezist să nu scriu nimic despre asta. Sunt cea mai mândră de mine când vin pe litoral și acum reușesc să mă simt bine aici fără să mă mai facă amintirea trecutului să sufăr. Sunt născută în Constanța și am stat câțiva ani aici cu cei care mi-au dat naștere aici în Mangalia ( nu pot să le zic părinți) El, alcoolic și pușcăriaș ( 7 ani făcuți de pușcărie ) , ea, bolnavă spre final  și dominată și manipulată de el, în numele iubirii(l-a așteptat în toți acești ani și îi ducea pachete la pușcărie la Poartă Albă, dar pe la mine nu trecea ...să mă vadă măcar...că eram la țară atunci...). Mă întorc cam cum m-aș întoarce la ospiciu sau mai rău în locul unde am locuit. Dar acum sunt detașată și pot să vorbesc liber despre asta, la o înghețată. Da, acum pot să mi-o permit să mi-o cumpăr. Atunci, am avut o perioadă în care mă țineau nemâncată. Oare de ce sunt grăsuță acu și abțin cu greu la mâncare?....Una din amintiri e că eram mică, singură acasă și mi-era tare foame...și aveam produse că tată era bucătar dar erau puse în dulapul de sus că doar el avea voie să mănânce din ele că el muncește...așa ne zicea.  Și am găsit să mi fac niște cartofi prăjiți și cum mâncăm eu, dau de ceva ciudat...era un mare păianjen ...în uleiul prăjit. Am dat ce am găsit la o parte și am mâncat în continuare. Piciorușele alea de păianjen pe cartofi le simt și acum în mine. Trecutul nu-l mai poți schimbă dar nici nu-l poți uită și bagă sub un preș. Poți încerca, dar nu e sănătos. Sănătos e să conștientizezi asta, să discuți, să ventilezi se zice, să faci terapie. Altel corpul începe corpul să somatizeze sub formă de atacuri de panică, anxietate și boli clinice somatice ...că la un sindrom post-traumatic până nu scoți acea tensiune acumulată în ține, nu te simți eliberat. Azi mă simt eliberată , nu a fost vină mea, sunt recunoscătoare că sunt aici și acum, liberă”, a scris Oana Lis pe Facebook. 

Oana Lis și-a iertat tatăl, după 30 de ani în care spune că „l-a urât”: „Bătăile, batjocura”

Oana Lis, copilărie de coșmar. A fost violată de tatăl ei: Îmi spunea că e normal, că aşa trebuie să îşi înveţe taţii fetele


Oana Lis duce cu ea o traumă greu se explicat. În copilărie, vedeta a fost violată de propriul tată, ani la rând. 

Oana Lis a trecut prin ani de terapie, doar ca să poată să vorbească despre traumele trăite în copilărie. Propriul tată a batjocorit-o și a umilit-o. Vedeta spune că i-a fost răpită copilăria și ca și azi mai este afectată de cele întâmplate.


Doi ani de zile a durat tortura


Vedeta a povestit că timp de doi ani, tatăl ei a abuzat-o sexual. Înainte de a-și abuza fiica, bărbatul trăise șapte ani în spatele gratiilor, pentru tentativă de omor. Ajuns acasă, i-a făcut viața un calvar fiicei sale. 


„Mă punea să mănânc de unde mâncau animalele. Mă punea să îl omor, într-o zi s-a dat cu benzină şi mi-a spus mie să îi dau foc. Am vrut să mă omor şi pe mine şi să îl omor şi pe el. Lucrurile astea le-am vorbit eu cu mine, cu Dumnezeu şi cu tatăl meu. Acum mă simt mai puternică şi pot să vorbesc.

Doar cine a trecut printr-un viol ştie cum e. La mine sunt 24 de ani de atunci şi e prima dată când pot să vorbesc despre asta. În România acesta este un subiect tabu. Tatăl meu, pentru că nu m-a ajutat nimeni să îl bag la puşcărie, a început o relaţie cu o altă femeie şi a început să o abuzeze şi pe fiica ei, de 14 ani. Eu aveam 12 ani când a început.

Tatăl meu, în care aveam mare încredere ca orice copil, îmi spunea că e normal, că aşa trebuie să îşi înveţe taţii fetele. Iar eu credeam. Până la 14 ani, când am ajuns la liceu şi mi-am dat seama că nu e aşa. Eu cred că mama bănuia, dar nu a avut curaj să facă ceva. Tatăl meu nu şi-a cerut niciodată iertare în faţa mea. Lumea m-a condamnat pentru că nu l-am chemat la nunta mea.


Mătuşa mea m-a întrebat de ce nu l-am chemat pe tata la nuntă, i-am spus că m-a abuzat sexual şi mi-a spus: „Poate ţi s-a părut”. Mi-a furat copilăria, plăcerea primului sărut cu un băiat. Acum 24 de ani, când eu aveam 12 ani, nu vorbea nimeni despre sex, fetele se jucau cu păpuşi. Nu era ca acum. Mă bătea nonstop.

La vremea respectivă voiam să mă sinucid, am şi încercat, dar credinţa că voi avea o viaţă mai bună, un viitor, m-au împiedicat. Mă teroriza, îmi spunea că dacă spun ceva se va sinucide şi că eu voi face păcatul suprem. Eu începusem să îmi dau seama că normal e să se culce cu mama mea, nu cu mine. Când eşti copil, e foarte uşor să fii manipulată psihic, mai ales de un om în care ai încredere.

 

Eu atunci nu aveam cu cine să vorbesc, mama era bolnavă, de psihologi nici nu se punea problema, cu bunica şi mătuşile mele nu puteam să discut despre aşa ceva. Eu dacă l-aş vedea pe taică-mea violat de un homosexual timp de doi ani, nemâncat, bătut şi schingiuit, atunci aş considera că sunt răzbunată.

Îmi era frică de el, el făcuse 7 ani de puşcărie pentru tentativă de omor. Îmi spunea că îmi taie mâinile, picioarele”, a mărturisit Oana, la „Un show păcătos”, de la Antena 1, in urma cu câțiva ani.

Oana Lis, în luptă cu DEPRESIA: Am mers la duhovnic, la psiholog

Problemele cu greutatea, strâns legate de traumele copilăriei


Într-un alt interviu, vedeta a povestit cum a ajuns să se refugieze în mâncare din cauza torturii prin care a trecut în copilărie. 

„Tata e din Oneşti, dar n-am mai fost niciodată aici, am amintiri grele. Mă bătea, nu-mi dădea să mănânc, beam apă de la animale şi voia să mă mărit cu un cioban, deja rezolvase totul. Nu mi-e ruşine să recunosc că tatăl meu m-a abuzat şi sexual. Nu mai vorbesc cu familia mea.

De asta mănânc mult acum pentru că n-am avut ce mânca. Mama a murit când aveam 13 ani. Eu la 14 ani voiam să mă omor, dar am mers mai departe. Pentru mine Viorel e familia mea. Nu am stat cu Viorel pentru bani, ci pentru că mi-a oferit respect şi siguranţă”, a declarat, cu ochii în lacrimi, Oana Lis, în urmă cu ceva timp, în emisiunea „Poftiţi pe la noi” de la Antena 1.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 13 iul 2022, 06:58 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience