Oana Lis și-a iertat tatăl, după 30 de ani în care spune că „l-a urât”: „Bătăile, batjocura”

Data publicării:
Oana Lis, foto Facebook
Descriere foto: Oana Lis, foto Facebook

Oana Lis spune că a reușit, în sfârșit, să își ierte tatăl. 

Oana Lis a avut o copilărie cumplită. Soția lui Viorel Lis a rămas fără mamă la 4 ani, a fost violată de propriul tată și a îndurat bătăi și umilințe greu de imaginat.

Pe 29 iunie, în ziua în care sunt prăznuiți Sfinții Petru și Pavel, Oana Lis și-a amintit de tatăl său, care se numea Petre. Vedeta spune că abia acum realizează că a reușit să îl ierte pentru tot chinul pe care l-a trăit din cauza acestuia și că ani la rând a simțit doar ură pentru părintele ei. 

„Azi, de zi sfânta, pentru că pe taică-meu îl chema Petre , fără să vreau, inevitabil tot auzind asta și văzând scris, m-am gândit la el. Petrică. Pff Pentru tot ce ne-a făcut, bătăile pe care i le aplică mamei și mie, batjocură mea, faptul că a vândut casă când a murit mama și ne-a lăsat orfani și minori și fără casă pe mine și fratele meu, el având doar 4 ani atunci și m-am trezit cu el de mâna la București la mătușa mea etc, muuulte...pentru toate astea ani de zile l-am urât, detestat pe el, pe tot ce ținea de el, de unde era el, numele lui. Never ever nu am vorbit măcar cu un vreun bărbat numit Petre, nu-i puteam pronunța numele de atâta durere și frustrare adunată  . Chiar am aflat pe Fb că am un frate un pic mai  mare decât mine din partea lui pe care îl cheamă la fel și am refuzat să comunic cu el, nu l-am văzut niciodată, din aceste cauze care nu țin de el, de fapt . Ca-n filme...surprize, surprize....Dar odată cu faptul că am făcut terapie, că m-am maturizat, că am lucrat cu mine ani de zile,  că acum că și psiholog văd și traumele din spatele lui care l-au făcut să fie așa etc...Pot spune cu mâna pe inima că e primul an în care simt că l-am iertat definitiv.”, a transmis Oana Lis pe rețelele de socializare. 

Oana Lis, confesiuni emoționante despre soțul ei: „Nu mă ajută nimeni cu Viorel, eu mă descurc singură”


Oana Lis, copilărie de coșmar. A fost violată de tatăl ei: „Îmi spunea că e normal, că aşa trebuie să îşi înveţe taţii fetele”

Oana Lis duce cu ea o traumă greu se explicat. În copilărie, vedeta a fost violată de propriul tată, ani la rând. 


 
Oana Lis a trecut prin ani de terapie, doar ca să poată să vorbească despre traumele trăite în copilărie. Propriul tată a batjocorit-o și a umilit-o. Vedeta spune că i-a fost răpită copilăria și ca și azi mai este afectată de cele întâmplate.

Oana Lis, DEZVĂLUIRI cutremurătoare din copilărie: Fusesem bătută de tata și eram traumatizată


Doi ani de zile a durat tortura


Vedeta a povestit că timp de doi ani, tatăl ei a abuzat-o sexual. Înainte de a-și abuza fiica, bărbatul trăise șapte ani în spatele gratiilor, pentru tentativă de omor. Ajuns acasă, i-a făcut viața un calvar fiicei sale. 


„Mă punea să mănânc de unde mâncau animalele. Mă punea să îl omor, într-o zi s-a dat cu benzină şi mi-a spus mie să îi dau foc. Am vrut să mă omor şi pe mine şi să îl omor şi pe el. Lucrurile astea le-am vorbit eu cu mine, cu Dumnezeu şi cu tatăl meu. Acum mă simt mai puternică şi pot să vorbesc.

Doar cine a trecut printr-un viol ştie cum e. La mine sunt 24 de ani de atunci şi e prima dată când pot să vorbesc despre asta. În România acesta este un subiect tabu. Tatăl meu, pentru că nu m-a ajutat nimeni să îl bag la puşcărie, a început o relaţie cu o altă femeie şi a început să o abuzeze şi pe fiica ei, de 14 ani. Eu aveam 12 ani când a început.

Tatăl meu, în care aveam mare încredere ca orice copil, îmi spunea că e normal, că aşa trebuie să îşi înveţe taţii fetele. Iar eu credeam. Până la 14 ani, când am ajuns la liceu şi mi-am dat seama că nu e aşa. Eu cred că mama bănuia, dar nu a avut curaj să facă ceva. Tatăl meu nu şi-a cerut niciodată iertare în faţa mea. Lumea m-a condamnat pentru că nu l-am chemat la nunta mea.


Mătuşa mea m-a întrebat de ce nu l-am chemat pe tata la nuntă, i-am spus că m-a abuzat sexual şi mi-a spus: „Poate ţi s-a părut”. Mi-a furat copilăria, plăcerea primului sărut cu un băiat. Acum 24 de ani, când eu aveam 12 ani, nu vorbea nimeni despre sex, fetele se jucau cu păpuşi. Nu era ca acum. Mă bătea nonstop.

La vremea respectivă voiam să mă sinucid, am şi încercat, dar credinţa că voi avea o viaţă mai bună, un viitor, m-au împiedicat. Mă teroriza, îmi spunea că dacă spun ceva se va sinucide şi că eu voi face păcatul suprem. Eu începusem să îmi dau seama că normal e să se culce cu mama mea, nu cu mine. Când eşti copil, e foarte uşor să fii manipulată psihic, mai ales de un om în care ai încredere.

 

Eu atunci nu aveam cu cine să vorbesc, mama era bolnavă, de psihologi nici nu se punea problema, cu bunica şi mătuşile mele nu puteam să discut despre aşa ceva. Eu dacă l-aş vedea pe taică-mea violat de un homosexual timp de doi ani, nemâncat, bătut şi schingiuit, atunci aş considera că sunt răzbunată.

Îmi era frică de el, el făcuse 7 ani de puşcărie pentru tentativă de omor. Îmi spunea că îmi taie mâinile, picioarele”, a mărturisit Oana, la „Un show păcătos”, de la Antena 1, in urma cu câțiva ani.

 

Problemele cu greutatea, strâns legate de traumele copilăriei

Într-un alt interviu, vedeta a povestit cum a ajuns să se refugieze în mâncare din cazuza torturii prin care a tgrecut în copilărie. 

„Tata e din Oneşti, dar n-am mai fost niciodată aici, am amintiri grele. Mă bătea, nu-mi dădea să mănânc, beam apă de la animale şi voia să mă mărit cu un cioban, deja rezolvase totul. Nu mi-e ruşine să recunosc că tatăl meu m-a abuzat şi sexual. Nu mai vorbesc cu familia mea.

De asta mănânc mult acum pentru că n-am avut ce mânca. Mama a murit când aveam 13 ani. Eu la 14 ani voiam să mă omor, dar am mers mai departe. Pentru mine Viorel e familia mea. Nu am stat cu Viorel pentru bani, ci pentru că mi-a oferit respect şi siguranţă”, a declarat, cu ochii în lacrimi, Oana Lis, în urmă cu ceva timp, în emisiunea „Poftiţi pe la noi” de la Antena 1.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel