O femeie din Quatar urcă pe Everest pentru e elimina stereotipurile: "Sper că le voi da curaj femeilor din ţara mea”

Asma Al-Thani, foto Instagram
Descriere foto: Asma Al-Thani, foto Instagram

Asma Al-Thani, o membră a familiei regale din Quatar, a ajuns joi în Nepal pentru a încerca o ascensiune pe Everest şi pentru a deveni prima femeie din ţara sa care urcă pe "Acoperişul Lumii" (8.848 m), o ambiţie născută din dorinţa de a elimina stereotipurile.

"Urc munţi pentru a-mi depăşi limitele şi sper că, atingând cele mai mari piscuri din lume, voi putea crea acea imagine tipică a exploratorului şi le voi da curaj femeilor din ţara mea să-şi depăşească limitele şi să dea curs provocărilor", a explicat Al-Thani de la Kathmandu. 

Alpinista qatariană va petrece 45 de zile în Nepal şi va ajunge în ţara masivului Himalaya după o expediţie la Polul Nord şi o ascensiune pe Aconcagua (6.960 m), cel mai înalt munte din America de Sud.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by اسماء بنت ثاني ~ Asma Al Thani (@atalthani)

Potrivit Departamentului de Turism din Nepal, 471 de femei au ajuns pe Everest de pe partea nepaleză de la prima ascensiune a japonezei Junko Tabei, în 1975, notează Agerpres.

În această primăvară, cu ocazia deschiderii sezonului de căţărare, Nepal a emis 72 de permise de escaladare a Everestului, un număr mult inferior faţă de cele 381 de persoane care obţinuseră preţiosul permis înainte de pandemia de coronavirus.

Străinii plătesc 11.000 de dolari pentru permisul de a urca pe cel mai înalt munte din lume, în timp ce expediţia în sine poate costa între 40.000 şi 90.000 de dolari, notează EFE.

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Dată: 02 apr, 13:29 | Categorie: Calatorii
Get it on App Store Get it on Google Play