„Nu-mi doresc o nouă internare pentru depresie”. Eugen Cristea se retrage din activitate. Dezamăgirile care i-au pus capăt cariera

Data publicării:
Eugen Cristea, captura video YouTube
Descriere foto: Eugen Cristea, captura video YouTube

Actorul Eugen Cristea, în vârstă de 71 de ani, își anunță retragerea din activitate și vorbește despre dezamăgirile care l-au împins către această decizie. 

Actorul Eugen Cristea, cunoscut pentru emisiunea "Feriți-vă de măgăruși",  a vorbit despre motivele care stau în spatele deciziei sale de a se retrage din activitate. 

Actorul spune că este extrem de dezamăgit de mai mulți colaboratori și prieteni, astfel că, pentru a-și proteja sănătatea psihică, al a ales să își încheie cariera. 

VEZI ȘI: “Am intrat în comă diabetică și în depresie“. Eugen Cristea, mărturii cutremurătoare despre cele mai grele încercări ale vieții https://www.spectacola.ro/am-intrat-in-coma-diabetica-si-in-depresie-eugen-cristea-marturii-cutremuratoare-despre-cele-mai-grele-incercari-ale-vietii_25960.html 


Inițial, Eugen Cristea și-a anunțat încheierea carierei printr-un mesaj dur publicat pe rețelele sociale. 

 

„Plin de dezamăgiri, vă anunț, după o judicioasă analiză, că mă retrag din viața artistică. Dezamăgit de două firme de dublaje de desene animate (aruncat la gunoi după 16 ani de colaborare neîntreruptă), dezamăgit de un coleg actor-regizor pe care l-am ajutat în trei spectacole, în roluri nesemnificative, dezamăgit de directorii TNB, care nu m-au distribuit nici măcar în vreun spectacol-lectură, dezamăgit de nenumărate castinguri date inutil, dezamăgit de cel mai bun prieten care m-a eliminat dintr-o colaborare de peste opt ani la o revistă de succes, dezamăgit de gașcă de la radio, după o colaborare începută din anul 1961, gașcă ce m-a trecut pe lista neagră, dezamăgit de un interpret cu care colaborăm de peste șase ani…

E prea mult pentru un singur om care nu a făcut rău nimănui. Niciodată. Nu-mi doresc o nouă internare pentru depresie. Așa că urez cele bune prietenilor (puțini) și dușmanilor (mulți). Sănătate!”, a scris Eugen Cristea pe pagina lui de socializare.


Invitat în platoul La Măruță, actorul a vorbit despre decizia sa.

"Nu m-am retras din teatru, ci am fost retras. (...) Problema cea mai gravă dintre astea mi se pare chestia cu radio-ul. Eu colaborez cu radio-ul din 1961. Aveam 9 ani, am debutat, am lucrat cu cei mai mari regizori ai radio-ului, Constantin Morozan, Mihai Zirea, Ion Pascal, Dan Puican și din generația mai tânără, Mihai Lungeanu, o groază...", adeclarat Eugen Cristea, la Pro TV. 

"Are foarte multe posibilități încă, după cum știi, de cântat, de jucat, de făcut imitații, de făcut glasuri la radiouri speciale, sau glasuri la desene animate. Adică există o multitudine de lucruri pe care Eugen le face și le-a făcut toată viața, și pentru că în clipa asta nu a fost înlocuit cu ceva mai bun și dacă vii așa, o grupă tânără și vioaie, și vrea să schimbe tot, nu poți să pui la loc același lucruri", a adăugat și soția lui, Cristina Deleanu.

VEZI ȘI:  Drama neștiută a Cristinei Deleanu. Tatăl actriței s-a stins sub ochii ei: "Suflul exploziei l-a omorât" https://www.spectacola.ro/drama-nestiuta-a-cristinei-deleanu-tatal-actritei-s-a-stins-sub-ochii-ei-suflul-exploziei-l-a-omorat_25615.html 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel