Nadine, detalii cutremurătoare din copilărie. Cum a reușit să vindece „copilul interior”

Data actualizării: | Data publicării:

Nadine a reușit, după ani de zile, să-și vindece traumele din copilărie.

Nadine a avut parte de o copilărie tristă. La numai doi ani a fost abandonată de tată, mai târziu mama ei avea să moară, iar la șase ani a ajuns în grija statului. Ea s-a confruntat cu foarte multe traume încă de atunci, făcând cel puțin cinci ani de terapie pentru a vindeca „copilul interior”.

Ea s-a confruntat cu multe provocări pe parcrusul șederii la „cămin”, acolo unde a dezvoltat „mecanisme de apărare fizică și mentală”. Cu toate că s-a dus la terapie, a durat mult timp până a ieșit la iveală „copilul interior”:

„Am intrat la casa de copii la 6 ani și, atunci, s-au downloadat toate programele de frică în sistemul meu. Atunci am învățat și să mă bat ca la carte, un mecanism de apărare fizică și mentală. Eu, adultul, m-am dus la terapie, dar n-a venit și copilul de fiecare dată. Tu te așezi la terapie pe divanul magic și tu spui, dar terapeutul trebuie să fie extrem de iscusit, dar e nevoie de mult timp ca acel copil din noi să-și facă curaj să-și  facă curaj să zică „Taci un pic, că am și eu ceva de zis”

Vezi și: Nadine, rețeta fericirii. De la fetița crescută în orfelinat, la femeia de suces de azi: „Soluţia este...”

Greutatea pe care o aduce în discuție vedeta este legată de „copilul interior” care nu poate răspunde întrebărilor adresate de terapeut. Ea îndeamnă la „discuție” cu acel copil interior ce a suferit diverse traume.

„Eu am stat în terapie 5 ani, copilul din mine a putut să iasă, să spună lucrurile, am schimbat paradigma a tot ceea ce sunt, pe parcursul a 5 ani, dar după era cu teme pentru acasă. O traumă se întâmplă copilului care am fost, dar copilul care am fost nu știe să spună ce i s-a întâmplat. Nu știe să se exprime, nu are vocabular, nu înțelege lumea asta a oamenilor mari, care fac rău. Tu trezești că ai în tine un copil care e mut și care nu știe să-ți spună. Trebuie să vorbești constat cu copilul care ai fost, pentru că el există”, a povestit artista, în podcastul moderat de Emma Ștefan.

Vezi și: Nadine, coșmarul copilăriei. Vedeta încă vindecă traumele din orfelinat: „Când am ieșit, iubeam să mă bat.”

Ea încheie prin a spune că e singurul adult pe care se poate baza propriul ei copil, iar la numai șapte ani, modelul care ar fi trebuit să fie în viața ei era „beat, și vomita”. Nadine spune că i s-a furat oportunitatea de a avea un mentor.

„Copilul meu nu s-a putut baza pe niciun adult. Eu sunt adultul pe care, în sfârșit, copilul din mine se poate baza. Dar eu trebuie să această conversație cu el, pentru că nu înțelege limbajul lumii mele. Cred că aveam, poate 7 ani, când m-am uitat la un adult care trebuia să aibă grijă de mine beat, care a vomitat. M-am speriat foarte tare, n-am înțeles ce se întâmplă. Mi-a furat oportunitatea de a avea un mentor. Aș fi putut să am un mentor, dar am desconsiderat puțin adulții',  a mai povestit ea.

Vezi și: Ce a determinat-o pe Nadine să renunțe la alcool: “Eu fumez și beau de la 14 ani. Nu m-a oprit nimeni”. Artista, dezvăluiri tulburătoare



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel