Nadia Comăneci a împlinit 61 de ani: „M-am oprit din numărat la 39”. Cum se menține în formă fosta gimnastă

Data publicării:

Nadia Comăneci a împlinit 61 de ani. 

Nadia Elena Comăneci s-a născut 12 noiembrie 1961, în Onești, Bacău. Este  prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur, este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal”, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut. Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Pe 11 noiembrie, prietenii și familia au surprins-o cu o petrecere surpriză în Liverpool. Fosta campioană a postat, pe Instagram, un video cu momentul în care apropiații o surprind cu tortul.

„Cea mai bună surpriză pre 12 noiembrie - ziua de naștere cu familia mea de gimnastică ... #liverpool. M-am oprit din numărat la 39”, a scris Nadia în dreptul clipului. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nadia Comaneci (@comaneci10)


Cum se menține în formă fosta gimnastă

„Fac mișcare cel puțin 30 – 40 de minute în fiecare zi. Când sunt acasă, merg în sala de gimnastică, iar atunci când sunt plecată, mă asigur din timp că hotelul are o sală de fitness. Și dacă se întâmplă să nu am o sală în apropiere, improvizez și mă antrenez în cameră folosind obiectele aflate la îndemână. Nu există însă zi fără mișcare fizică”, a spus ea într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, potrivit Libertatea

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nadia Comaneci (@comaneci10)

Dieta Nadiei Comăneci

„Mănânc echilibrat, cel mai mult îmi place peștele, alături de legume gratinate sau piure de legume. De sărbători mă mai răsfăț și eu cu anumite produse culinare, mai ales că pregătesc și feluri de mâncare tradițional românești, cum sunt sarmalele adaptate în care folosesc carne de curcan, spre exemplu”, a mai spus ea.

Nadia Comăneci, apariție de senzație. La 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii, românca a îmbrăcat echipamentul de concurs

Ce pensie încasează Nadia Comăneci de la statul român

 

Conform legislației în vigoare, sportivii de performanță primesc de la statul român o rentă viageră care se calculează în funcție de performanțele obținute.


 
Potrivit DC Business, statul român îi acordă Nadiei Comăneci, pentru toate performanțele ei, o rentă viageră de 13.149 lei, sumă pe care o încasează lunar.

 

Este căsătorită de 27 de ani

 

Nadia şi Bart s-au cunoscut în anul 1976. Cei doi au început o relație abia în 1989, când Nadia Comăneci s-a mutat în Montreal. S-au logodit în 1994, iar doi ani mai târziu, au venit în România pentru a se căsători. Nadia a devenit mamă pentru prima oară în anul 2006.

Nadia Comăneci: gimnasta şi dictatorul, filmul documentar dedicat aniversarii a 60 de ani de viaţă ai Nadiei

 

Ce le leagă pe Nadia Comăneci, Anastasia Soare și Micuța Picasso. Puțină lume știe

Puțină lume știe despre legătura pe care o au Nadia Comăneci, Anastasia Soare și Alexandra Nechita, cunoscută drept Micuța Picasso. Cele mai iubite românce de peste Ocean au vorbit despre cum s-au cunoscut. 

Au făcut istorie în domeniul lor de activitate și le cunoaște o lume întreagă. Și ele s-au recunoscut, una pe cealaltă, la celălat capăt al lumii, acolo unde toate trei sunt stabilite.
Trei dintre cele mai îndrăgite românce din Statele Unite au o strânsă prietenie și spun că sunt ca o familie. Acetea au povestit, la Sinteza Zilei, cum s-au cunoscut și ce le-a legat. 


„Acum 18 ani când eram în Los Angeles am citit un articol într-o revistă foarte populară. De fiecare dată mă uitam la un articol de Steven Cojocaru, care scria despre ce e nou, celebrități. Unul dintre articole a fost despre Anastasia. Am citit despre ea, despre sprâncene și citind am spus, Anastasia ca Anastasia, dar Soare nu există ca nume american. L-am contactat pe acest Steven Cojocaru, l-am rugat să îmi dea numărul lui Anastasia și am sunat-o iar ea îmi spune, hai să servim masa de seară mâine. Așa a început amiciția noastră și ea m-a luat sub aripa ei ca și surioara ei mai mică. Pe Alexandra tot la fel, am văzut-o într-o emisiune a lui Oprah Winfrey, o numeau micuța Picasso. Numele de familie îmi suna cunoscut, am aflat apoi că am copilărit cu tatăl ei la Onești”, a povestit Nadia Comăneci la Sinteza Zilei de la Antena 3. 


„Pe Alexandra am cunoscut-o la un party dat de părinții ei, unde m-a adus Nadia. Cred că ce a fost foarte interesant a fost acestă admirație pe care am avut-o pentru Nadia și Alexandra. Facem lucruri diferite dar avem la bază același concept despre viață, determinare, și asta ne-a adus atât de aproape.  Sunt lucruri pe care noi ne leagă, avem aceleași lucruri pe care românii în general le au, dacă una dintre ele mă sună că are nevoie de ceva, imediat sar, sunt ca și familie pentru mine”, a spus Anastasia la „Sinteza Zilei”.  



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel