Nadia Comăneci, apariție de senzație. La 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii, românca a îmbrăcat echipamentul de concurs

Data publicării:

Nadia Comăneci a sărbătorit pe 18 iulie 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. În vârstă de 59 de ani, fosta gimnastă a îmbrăcat echipamentul de concurs.

Nadia Comăneci a scris istorie în urmă cu 45 de ani la Montreal. Fosta gimnastă, pe atunci o copilă, a reușit să obțină prima notă de 10 din istoria gimnasticii la o ediție a Jocurilor Olimpice.

Pentru a sărbători cei 45 de ani de la momentul care a uimit întreaga planetă, Nadia Comăneci, în vârstă de 59 de ani, s-a îmbrăcat din nou în echipamentul de concurs. Fosta gimnastă a folosit un costum puțin diferit de cel îmbrăcat pe 18 iulie 1976, însă efectul a fost un succes.

Soțul vedetei a fost cel care a filmat toată scena, iar Nadia pare că se menține într-o formă de zile mari. 

Fosta gimnastă a recreat ieșirea de la Montreal și a transmis un mesaj emoționant lângă videoclip.


„O picătură de istorie la 45 de ani distanță de la obținerea primei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal. Am adăugat la colecția Montreal 1976 un GMC pick-up ediție limitată cu sigla Montreal pentru a aniversarea primului 10 perfect, pe 18 iulie”, a postat Nadia Comăneci pe contul său de Facebook.


Nadia Elena Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961, în Onești. Este prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal”, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut. De asemenea, Nadia este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

 

Ce pensie încasează Nadia Comăneci de la statul român

 

Conform legislației în vigoare, sportivii de performanță primesc de la statul român o rentă viageră care se calculează în funcție de performanțele obținute.


 
Potrivit DC Business, statul român îi acordă Nadiei Comăneci, pentru toate performanțele ei, o rentă viageră de 13.149 lei, sumă pe care o încasează lunar.

 

Este căsătorită de 25 de ani

 

Nadia şi Bart s-au cunoscut în anul 1976. Cei doi au început o relație abia în 1989, când Nadia Comăneci s-a mutat în Montreal. S-au logodit în 1994, iar doi ani mai târziu, au venit în România pentru a se căsători. Nadia a devenit mamă pentru prima oară în anul 2006. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel