Murături, rețetă simplă. Ingredientul care le face perfecte și sănătoase. Cum se pun CORECT castraveții la murat

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Ce beneficii au murăturile pentru sănătate și cum le prepari corect. Cum se pun castraveții la murat.

Poate ați auzit despre beneficiile pentru sănătate ale murăturilor și ale sucului de murături. Castraveții murați acri și sărați ar putea ajuta la pierderea în greutate, la diabet și chiar la prevenirea cancerului. Dar este posibil să fi auzit, de asemenea, avertismente privind conținutul ridicat de sodiu și riscul crescut de cancer la stomac.

Iată ce trebuie să știți înainte să mai mâncați murături


Fermentarea este una dintre metodele de murare, dar nu toate murăturile sunt fermentate.

Atunci când legumele și fructele sunt fermentate, bacteriile sănătoase descompun zaharurile naturale. Acest proces este cel care conferă murăturilor fermentate gustul acru. Murăturile stau în apă sărată și fermentează timp de mai multe zile.

Fermentarea este motivul pentru care unele persoane care au intoleranță la lactoză pot mânca iaurt.

Bacteriile bune din iaurt descompun zahărul numit lactoză. Aceste bacterii, cunoscute și sub numele de probiotice, conservă alimentele și au multe beneficii pentru sănătatea organismului dumneavoastră.

Atunci când murăturile nu sunt fermentate, oțetul le dă savoarea lor. Oțetul în sine este produs printr-un proces de fermentație, dar numai oțeturile care rămân crude și nepasteurizate, cum ar fi oțetul de mere crud, păstrează părți din "cultura mamă", care furnizează acele bacterii bune.

Cele mai multe murături pe care le veți găsi în magazinul alimentar sunt murături nefermentate, din oțet. În aceste cazuri, castraveții absoarbe oțetul și condimentele. Sunt ușor de preparat și acasă.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel