Motivul pentru care trebuie să te demachiezi, chiar dacă nu ai folosit machiaj

Data publicării:
EXCLUSIV

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în emisiunea online Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre importanța demachierii tenului.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a fost invitata Georgianei Ioniță în cadrul emisiunii online ”Interviurile Spectacola”, unde a dezvăluit cât de important este să demachiem tenul, chiar dacă nu avem machiaj pe el. 

„Chiar dacă nu folosim machiaj, demachierea nu însemnă neapărat înlăturarea machiajului. Demachierea înseamnă curățarea tenului de impurități, de celule moarte, de sebumul pe care îl colectăm de-a lungul nopții sau de-a lungul zilei. Demachierea înseamnă curățarea și eliberarea porilor. Nu are neapărat legătură cu machiajul. Nu înlăturăm machiajul, ci și impuritățile.”, a declarat Ioana Marinescu în cadrul emisiunii realizate de Georgiana Ioniță pe Youtube.

Partea corpului neglijată în sezonul cald. Ioana Marinescu: ”Este o zonă care ar trebui să arate foarte bine”. Ce greșeli facem în îngrijirea corpului vara

Leacurile băbești care sunt eficiente și azi

Ioana Marinescu a vorbit și despre lecurile băbești, dar și despre cât de eficiente sunt, dacă știm să le folosim corect. 

”Sunt foarte multe plante pe ale căror calități dacă le știm și le folosim, avem niște rezultate fabuloase. În produsele pe care le formulez, încerc să aduc enorm de multe active botanice pentru că, din punctul meu de vedere, natura îți dă răspuns la orice, îți dă vindecare și tămăduire pentru orice, doar că trebuie să știm dozele pe care le folosim, pentru că natura paote să fie și extrem de periculoasă. Mătrăguna, de exemplu, este una dintre cele mai puternice plante, cu cei mai periculoși alcaloizi, care este folosită intern sau este folosită pentru sănătate. Natura dacă ți-o faci prietenă poate sî-ți aducă mari beneficii pentru piele. Și dacă bunica ne învață să ne spălăm pe fața cu nu știu ce ceai este bine să facem acest lucru”, ne-a mai spus specialistul. 

Diferența dintre cremele de zi și cele de noapte. Cum trebuie să arate rutina corectă de îngrijire a tenului

Câte minute trebuie să dedici îngrijirii tenului dimineața și seara

 Ioana Marinescu a explicat și cât timp trebuie să acordăm îngrijirii tenului dimineața și seara. 

„Dimineața ne trebuie undeva în jur de două minute în care să aplici demacherea, serul, crema și protecția solară. În schimb seara, poți să-ți acorzi cât timp dorești. Aplicarea strict a produselor cu o mică pauză în care tenul să absoarbă ingredientele. Ar fi minunat ca între fiecare aplicare să lăsăm măcar 20 de minute în care tenul să se bucure de ingrediente. Seara, dacă putem să face un automasaj cu ulei ar fi genial. Să ridicăm de pe decolteu, pe gât, pe pielea feței. Dacă avem timp putem să ne aplicăm și pe scalp un tratament cu ceramide ar fi genial pentru că este un beneficiu pentru noi. 

Exfolierea pielii. Cum se realizează corect această procedură, dar și ce beneficii are. Ioana Marinescu: „Un scrub o să facă diferența”

Dacă atunci când aplicăm crema de ochi facem un pic de masaj, care să stimuleze microcirculația ar fi foarte bine. Mai multe de șapte, opt minute nu ar dura toată îngrijirea seara. Toate produsele pe care le folosim și toți timpii pe care îi acordăm sunt o investiție în noi. ”, a spus Ioana Marinescu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel