Diferența dintre cremele de zi și cele de noapte. Cum trebuie să arate rutina corectă de îngrijire a tenului

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în emisiunea online Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre îngrijirea tenului pe timpul zilei, dar și a serii.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a fost invitata Georgianei Ioniță în cadrul emisiunii online ”Interviurile Spectacola”, unde a vorbit despre rutina corectă de îngrijire a tenului atât dimineața, cât și seara. Dacă în prima parte a zilei, putem fi ceva mai rezervate cu rutina de frumusețe, seara trebuie să avem mai mare grijă la detalii, spune specialista.

„Dimineața este foarte important ca rutina de îngrijire să fie una mai restrânsă, pentru că întotdeuana dimineața avem scuza timpului puțin, deși nu ar trebui să fie o scuză, pielea trebuie hrănită și ziua, și seara. În schimb, seara avem poate un pic mai mult timp pe care să ni-l acordăm. Rutinele de îngrijire ale feței ar trebui să fie ca spălatul pe dinți, măcar dimineața și seara.”, a declarat Ioana Marinescu în cadrul emisiunii realizate de Georgiana Ioniță pe Youtube.

Exfolierea pielii. Cum se realizează corect această procedură, dar și ce beneficii are. Ioana Marinescu: „Un scrub o să facă diferența”

Care este diferența dintre cremele de zi și cele de noapte

În primul rând, Ioana Marinescu evidențiază diferențele clare dintre crema de zi și cea de noapte, dar ne dezvăluie și ce ar trebui să conțină rutina de dimineață.

„În general, prima diferență majoră între cremele de zi și de noapte ar trebui să fie textura. În perioada zilei, cremele trebuie să fie mai puțin untoase, poate mai fluide, mai gel, în funcție de ten. Dacă avem un ten normal, mixt sau gras, puteam aplica una cu textură de gel, care poate fi și o bază de machiaj bună. Dacă tenul este foarte deshidratat, putem avea aceeași cremă și ziua și seara, una untoasă. Pentru zi, crema trebuie să fie bază de machiaj, trebuie să-i dea tenului și hrănirea de care are nevoie, dar și o luminozitate. În rutina de zi putem adăuga și un ser, care are ingrediente mult mai concentrate, care intră mai activ. Zona ochilor poate fi îngrijită foarte bine seara, ziua rutina trebuie să fie scurtă și trebuie finalizată cu protecție solară.”, a continuat sepecialista.

Cum alegem protecția solară în funție de tipul de ten. Ioana Marinescu: „Este important să folosim ceva dedicat, mai ales dacă tenul are anumite probleme”

 

Rutina corectă de îngrijire seara

Când vine vorba de îngrijirea tenului seara, specialista spune că va trebui să petrecem mai mult timp în oglindă, decât am făcut-o dimineața, pentru că sunt mai multe creme esențiale de aplicat pe față.

„Seara, rutina devine puțin mai complexă. Primul lucru esențial seara este demachierea cu cremă demachiantă sau cu ulei de demachiere, înainte de apa micelară. După ce am stat toată ziua în praf, în soare, tenul are nevoie de o curățare specifică. După ce am făcut demachierea, aplicăm apa micelară și avem tenul pregătit pentru a-i oferi activele de care are nevoie pe timpul serii. Seara este momentul în care trebuie să aplicăm și o cremă de ochi, după 20 și un pic de ani nu mai avem scuze, ochii se ridează repede și trebuie hidratați. Este zona care are nevoie specială de îngrijire. Alt lucru esențial este aplicarea spray-ului cu melatonină. Următorul pas pe care l-aș sugera seara este aplicarea uleiurilor pe care le avem necesare pentru timpul nostru de vârstă și apoi aplicăm crema de seară dedicată tipului nostru de ten.”, a mai spus Ioana Marinescu.

Partea corpului neglijată în sezonul cald. Ioana Marinescu: ”Este o zonă care ar trebui să arate foarte bine”. Ce greșeli facem în îngrijirea corpului vara

Importanța utilizării scrub-ului pentru ten

„De două ori pe săptămână aș recomanda să facem un scrub pentru piele, pentru a permeabiliza epiderma și pentru că eliberează zonele de pori dilatați, de puncte negre, vor lăsa pielea mai curată, mai liberă și atunci o să arate mult mai bine.”, a mai dezvăluit ea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel