Partea corpului neglijată în sezonul cald. Ioana Marinescu: ”Este o zonă care ar trebui să arate foarte bine”. Ce greșeli facem în îngrijirea corpului vara

Data publicării:
EXCLUSIV

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invită în cadrul emisiunii online Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre îngrijirea corpului în sezonul cald.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a fost invitata Georgianei Ioniță în cadrul emisiunii online Interviurile Spectacola, unde a vorbit despre îngrijirea corpului în sezonul cald. În primul rând, specialista avertizează asupra faptului că acest ritual de îngrijire ar trebui să fie menținut tot anul, și nu doar vara.

”Îngrijirea corpului înseamnă o îngrijire din cap până în picioare și într-adevăr vara îngrijirea corpului este din ce în ce mai minuțioasă, deși din punctul meu de vedere nu ar trebui să fie sezonieră, ci 365 de zile pe an. Vara doamnele sunt mult mai atente cu felul în care arată corpul, pentru că este mult mai dezgolit. Niciodată nu este pre târziu și aduce beneficii chiar dacă aplicăm în seara aceasta o cremă dedicată problemelor pe care le avem. Este de preferat ca îngrijirea corpului să fie menținută pe termen lung. În perioadele reci, când corpul este agresat de hainele groase pe care le pun pe el, corpul suferă mai mult decât pielea feței, doar că el nu ne spune atât de mult, pentru că nu-l băgăm în seamă în timpul anului.”, a spus Ioana Marinescu în cadrul emisiunii Interviurile Spectacola.

Cum pregătim corect pielea pentru expunerea la soare. Ioana Marinescu: ”Perioada caldă poate fi foarte agresivă pentru piele”

Zona corpului care este extrem de neglijată tot timpul anului

Dacă picioarelor sau altor părți corporale care sunt la vedere le acordăm o îngrijire mai detaliată și o atenție sporită, specialista avertizează asupra faptului că există însă o zonă pe care o uităm mereu, dar care este și ea la fel de importantă.

”Laba piciorului este o zonă care ar trebui să arate foarte bine și atunci ar trebui să fie foarte protejată, pentru că în momentul în care ne expunem picioarele, ar trebui să ne protejăm, pentru că soarele este neiertător cu oricare zonă de pe corp. Aceasta este una dintre zonele destul de des ignorate. Ar fi bine să nu facem arsuri solare și să nu expunem neprotejat nicio zonă a corpului, nici măcar lăbuțele picioarelor sau umerii, care se pot super pigmenta, pentru că fotoîmbătrânirea este una dintre cele mai agresive și se vede extrem de tare în zona umerilor, a decolteului și în zona spatelui. Foarte puține persoane, cele norocoase, nu se pigmentează în aceste zone.”, a mai spus specialista.

De asemenea, Ioana Marinescu ne-a dezvăluit și un truc minune prin care ne putem menține bronzul impecabil pentru cât mai mult timp.

”Dacă hidratarea după expunerea la soare are și extracte dedicate stimulării bronzului și calmării expunerii solare, cum este extractul de castană, atunci este minunat.”, a mai dezvăluit ea.

Cum alegem protecția solară în funție de tipul de ten. Ioana Marinescu: „Este important să folosim ceva dedicat, mai ales dacă tenul are anumite probleme”

Îngrijirea corectă a tălpilor

Altă greșeală extrem de mare o facem în îngrijire tălpilor, care, mai ales în sezonul rece, au foarte mult de suferit, spune specialista.

”Este cea mai mare neglijență aceea de a face pe perioada iernii pedichiura o dată la 3 luni, iar pe timpul verii să vrei să arate bine. Asta ar trebui să fie o chestie cursivă, la un interval anume, constant pe toată perioada anului. Picioarele au foarte mult de suferit, tălpile se exfoliază, se usucă foarte tare, în primul rând din cauza felului în care ne încălțăm. Unghiile pot să dezvolte tot felul de micoze din cauza unei pedichiuri neadecvate. Eu am dezvoltat două formule, dedicate tălpilor care se crapă, se usucă. Avem și un spray care ajută tălpile să nu transpire și o menține cu un miros plăcut. Recomandarea mea este ca crema să fie aplicată seara, iar spray-ul poate fi aplicat oricând, chiar și înainte de a te încălța. Piciorul va arăta foarte bine, însă nu trebuie să uităm nici de pedichiura făcută la timp.”, a mai spus Ioana Marinescu.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel