Exfolierea pielii. Cum se realizează corect această procedură, dar și ce beneficii are. Ioana Marinescu: „Un scrub o să facă diferența”

Sura foto: unsplash, autor Amplitude Magazin
EXCLUSIV
Descriere foto: Sura foto: unsplash, autor Amplitude Magazin

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invită în cadrul emisiunii online Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre exfolierea pielii.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a fost invitata Georgianei Ioniță în cadrul emisiunii online Interviurile Spectacola, unde a vorbit despre exfolierea pielii. Specialista a dezvăluit cum se realizează corect această procedură, dar și ce beneficii ne aduce. 

Cum se realizează corect exfolierea pielii

Ioana Marienescu a declarat că este foarte important să facem un scrum de dou sau trei ori pe săptămână. 

„De două, trei ori pe săptămână, în duș, înainte de aplicarea uleiului sau cremei dedicate pentru celulită, pentru vergeturi sau chiar pentru hidratarea și hrănirea corpului este minunat să facem un scrub cât se poate de intens, pe tot corpul. Când facem scrub, la coate trebuie să punem mai mult accent față de restul corpului, ia la genunchi la fel. Acolo unde pielea este mai dezhidratată, mai uscată, arată mai rău. Călcâiele trebuie puțin masate și după să le răsfățăm cu puțină cremă sau cu produse dedicate. 

O altă zonă unde trebuie să facem scrub sunt fesele pentru că, întotdeauna pe fese putem să dezvăltăm acnee, pot să fie fire de păr post-epilare, putem să facem foliculită  și nu vrem acest lucru. Un scrub acolo o să facă diferența. ” a declarat Ioana Marinescu pentru Spectacola. 

Zona corpului care este extrem de neglijată tot timpul anului

Dacă picioarelor sau altor părți corporale care sunt la vedere le acordăm o îngrijire mai detaliată și o atenție sporită, specialista avertizează asupra faptului că există însă o zonă pe care o uităm mereu, dar care este și ea la fel de importantă.

”Laba piciorului este o zonă care ar trebui să arate foarte bine și atunci ar trebui să fie foarte protejată, pentru că în momentul în care ne expunem picioarele, ar trebui să ne protejăm, pentru că soarele este neiertător cu oricare zonă de pe corp. Aceasta este una dintre zonele destul de des ignorate. Ar fi bine să nu facem arsuri solare și să nu expunem neprotejat nicio zonă a corpului, nici măcar lăbuțele picioarelor sau umerii, care se pot super pigmenta, pentru că fotoîmbătrânirea este una dintre cele mai agresive și se vede extrem de tare în zona umerilor, a decolteului și în zona spatelui. Foarte puține persoane, cele norocoase, nu se pigmentează în aceste zone.”, a mai spus specialista.

De asemenea, Ioana Marinescu ne-a dezvăluit și un truc minune prin care ne putem menține bronzul impecabil pentru cât mai mult timp.

”Dacă hidratarea după expunerea la soare are și extracte dedicate stimulării bronzului și calmării expunerii solare, cum este extractul de castană, atunci este minunat.”, a mai dezvăluit ea.

Îngrijirea corectă a tălpilor

Altă greșeală extrem de mare o facem în îngrijire tălpilor, care, mai ales în sezonul rece, au foarte mult de suferit, spune specialista.

”Este cea mai mare neglijență aceea de a face pe perioada iernii pedichiura o dată la 3 luni, iar pe timpul verii să vrei să arate bine. Asta ar trebui să fie o chestie cursivă, la un interval anume, constant pe toată perioada anului. Picioarele au foarte mult de suferit, tălpile se exfoliază, se usucă foarte tare, în primul rând din cauza felului în care ne încălțăm. Unghiile pot să dezvolte tot felul de micoze din cauza unei pedichiuri neadecvate. Eu am dezvoltat două formule, dedicate tălpilor care se crapă, se usucă. Avem și un spray care ajută tălpile să nu transpire și o menține cu un miros plăcut. Recomandarea mea este ca crema să fie aplicată seara, iar spray-ul poate fi aplicat oricând, chiar și înainte de a te încălța. Piciorul va arăta foarte bine, însă nu trebuie să uităm nici de pedichiura făcută la timp.”, a mai spus Ioana Marinescu.

Vezi interviul întreg mai jos:Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 04 iul 2022, 22:44 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience