Monica Pop, semnal de alarmă după moartea lui Nosfe: „Este ceva foarte nociv. Se poate întâmpla la orice vârstă”

Data actualizării: | Data publicării:
Monica Pop, Nosfe, Foto Facebook
Descriere foto: Monica Pop, Nosfe, Foto Facebook

Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă, după moartea fulgerătoare a artistului Nosfe. 

 

Nosfe s-a stins din viață, duminică, la vârsta de 37 de ani. Aparent sănătos, artistul a picat, fără suflare, la câteva ore după ce susținuse un concert. A făcut infarct. Au fost voci care au sugerat că acesta ar fi consumat diverse substanțe. În acest moment, ancheta morții artistului este în desfășurare și nu se cunoaște cauza exactă a decesului.

Nosfe, destin tragic: „Câștigam 20 de euro pe săptămână, banii mei de mâncare”. Regretatul artist și-a spus povestea la Chefi la cuțite

Medicul Monica Pop atrage atenția asupra riscurilor pe care le aduce adrenalina


Se știe despre Nosfe că era un om extrem de muncitor. Avea o familie frumoasă, o fiică și o soție cu care făcea echipă și acasă, dar și profesional. Era pasionat de gătit și chiar a participat la o emisiune de profil. Muncea mult. Ca orice artist, pierdea nopțile, pe scenă, în studio, sau pe drumuri, prin  turnee. O viață agitată, solicitantă, atât fizic, cât și psihic. 

Nosfe s-a simțit rău la ultimul concert susținut, dar nimeni nu bănuia ce avea să urmeze: „S-a dat jos de pe scenă. A spus că simte ceva în piept”


Potrivit medicului Monica Pop, adrenalina pe care o trăiesc tinerii, în special artiștii, poate fi extrem de periculoasă pentru sănătate. 

 

"În primul rând, nu cred că e cazul să vorbim din start despre substanțe și să știți un lucru: nu se întâmplă lucrurile astea numai pentru că iau substanțe sau nu iau. 
În primul rând și în primul rând sunt total împotriva acestei epuizări care este caracteristică multor tineri și nu este deloc ok.  Și în al doilea rând, vreau să știți un lucru: să nu mai spuneți de adrenalină, sfatul meu. Adrenalina face vaso-constricție mare și poate provoca orice. Adrenalina este ceva foarte nociv și cineva dacă are o predispoziție, oricât de mică şi habar nu are, se poate întâmpla ce-ați văzut, la orice vârstă. Deci aduceți-vă aminte că au murit și jucători de fotbal pe teren. Nu este un lucru foarte nou, acum se vorbește mai mult despre morțile acestea subite, dar nu este un lucru foarte nou. Au existat întotdeauna. 

Și vă spun încă o dată: odihna este foarte importantă. Cine se gândește să facă investigații unui artist? Nimeni, iar el în niciun caz. Ştiu foarte bine ce se întâmplă cu artiștii în general, ei nu se duc la medic decât atunci când sunt într-o stare foarte avansată, proastă cu sănătatea. Dar de obicei nu se investighează”, a atras atenţia medicul Monica Pop, marţi, la Antena 3 CNN.

Bodo de la Proconsul, semnal de alarmă după moartea lui Nosfe: ”Eu am stat trei zile cu infarctul și n-am știut că am făcut”

Cafeaua și energizantele, pericol pentru sănătate

 

”Bineînțeles că beau toți cafele, beau băuturi energizante. Asta este o mare gafă, credeți-mă, pentru orice fel de pacient, pentru orice fel de om. Toate lucrurile acestea pot să ducă la ceva rău. 

Băuturile acestea energizante se vând, dar eu nu aș vinde așa ceva niciodată, n-aș permite. Dar asta este. Am văzut și elevi de școală care fac așa ceva și ați auzit și la școli că s-a mai întâmplat câte o moarte subită la copii care au 14 ani. Deci foarte mare grijă cu lucrurile astea", a mai spus medicul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel