Bodo de la Proconsul, semnal de alarmă după moartea lui Nosfe: ”Eu am stat trei zile cu infarctul și n-am știut că am făcut”

Data actualizării: | Data publicării:
captură video Youtube/ Horia Brenciu
Descriere foto: captură video Youtube/ Horia Brenciu

Bodo de la Proconsul a tras un semnal de alarmă, cu privire la extenuarea și stilul de viață nesănătos la care se supun zilnic artiștii.

Moartea fulgerătoare a lui Nosfe a ridicat mai multe semne de întrebare și i-a determinat pe cântăreți să-și facă publice propriile experiențe pe care le-au trăit, din postura de artiști români. Aceștia au scos la iveală modalitatea prin care marile case de discuri își tratează vedetele, dar și cum, din disperarea de a-și crea condiții cât mai decente de trai și de a-și susține întreaga familie, ajung la epuizare.

În contextul actual, cel al morții lui Nosfe, Bodo de la Proconsul s-a decis să-și spună propria poveste. Artistul a fost, la rândul lui, victima unui infarct, peste care a reușit totuși să treacă cu viață. 

„Probabil că și vârsta pe care o am eu a ajutat la treaba asta – 52 aveam în momentul în care am făcut infarctul. Am simțit o vasoconstricție, pur și simplu, pentru că vasele de sânge din organismul nostru – sau al meu, cel puțin – au fost obturate, pentru că nu mergeam să-mi fac analizele des și au fost obturate, unele chiar în proporție chiar de 80%. După ce am băut un pahar cu apă rece, după ce am depus un pic de efort, aici, prin curte, tunzând iarba, am făcut o vasoconstricție și s-au lipit pereții între ei. Și de acolo a indus infarctul.

Am fost puțin favorizat de Dumnezeu, am stat trei zile cu infarctul și n-am știut că am făcut. Pentru că nu mă simțeam foarte bine, m-am dus la medic pentru niște analize și, în momentul în care am ajuns la spital, după primele analize, respectiv electrocardiograma, oamenii au remarcat că am avut un infarct, am făcut intervenția de angioplastie – coronarografie pe loc și mi s-au montat trei stenturi.”, a povestit artistul, pentru Gândul

Nosfe s-a simțit rău la ultimul concert susținut, dar nimeni nu bănuia ce avea să urmeze: „S-a dat jos de pe scenă. A spus că simte ceva în piept”

 

Care sunt factorii care au produs infarctul

Totul s-a întâmplat din cauza stilul de viață nesănătos și dezechilibrat pe care artistul l-a avut. Chiar dacă acum, lucrurile s-au mai așezat în viața sa, trecutul și-a pus destul de mult amprenta. 

„În primul rând, oboseala și alimentația nu întotdeauna echilibrată sau regimul alimentar la timp. Neavând un regim foarte bine pus la punct, foarte ordonat, într-adevăr, ăsta a fost una dintre motivele pentru care mi s-a întâmplat. Nu vă gândiți că eu când am făcut infarct aveam un stil de viață mai nesănătos, ci este vorba de stilul de viață nesănătos pe care l-am avut în tinerețe, când aveam 20 de ani, 20 și ceva de ani, 30. Astea sunt urmări ale unui stil de viață trecut nesănătos.”, a mai spus artistul pentru sursa citată anterior. 

Povestea de dragoste dintre Nosfe și soția sa. Cei doi au trecut prin foarte multe greutăți: „S-a aflat într-o situație dificilă”

 

Artiștii, victimele propriului sistem

Whats UP susține faptul că stilul de viață al unui artist, care se află tot timpul în studio și care își găsește rar momente de odihnă, are impact negativ în timp, asupra sănătății.

„În industria noastră, într-adevăr … Eu, acum un an și ceva, am zis (…) că inima mea e mărită și că iau o pauză și mă duc în Suedia să îmi revin. La mine, frații și prietenii se așteptau, pentru că prea multă muncă este.

De luni până joi ești în studio, interviuri peste interviuri, de la studio până la televiziune, apoi te trezești că trebuie să ai concerte… joi, vineri, sâmbătă și duminică. Te întorci acasă să îți vezi familia, două-trei ore, dormi restul de ore și o iei de la capăt și nimeni nu pune stop, nimeni nu pune frână.”, a declarat și Whats UP, care susține că artiștii au un stil de viață foarte haotic, potrivit viva.

S-a aflat cauza morții lui Nosfe, artistul care s-a stins fulgerător, la doar 37 de ani. Șatra Benz a făcut anunțul



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel