Ministrul Culturii, discuții ample pentru înființarea unui Fond Cultural Româno-American

Data publicării:
Sursa foto: Lucian Romașcanu, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Lucian Romașcanu, Instagram

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a demarat o întâlnire importantă în America.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a întâlnit cu ambasadorul american Rafik Mansour, pentru ample discuții și pentru a deschide țării noastre noi orizonturi, în ceea ce privește industria cinematografică. Cei doi au avut în centrul discuțiilor lor crearea unui parteneriat cultural între țara noastră și Statele Unite. 

„În data de 01.02.2023 am fost onorat să mă întâlnesc la Departamentul de Stat cu Dl. Ambassador Rafik Mansour, Deputy Assistant Secretary of State pentru educație și cultură.

Am discutat despre creșterea parteneriatului cultural între România și Statele Unite, direcțiile de dezvoltare, posibilitatea de a înființa un Fond Cultural Româno-American.

M-am bucurat să găsesc o echipă extrem de profesionistă și deschisă, care înțelege importanța dimensiunii culturale a parteneriatului nostru strategic”, conform unui anunț postat pe Facebook.

VEZI și: România ar putea acorda facilități fiscale pentru producătorii de film. Sezonul doi din „Wednesday” s-ar putea filma în România

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucian Romascanu (@romascanulucian)

 

Lucian Romașcanu, vizită la Chicago

Acțiunile ministrului în America nu s-au oprit aici. Acesta a avut mai multe întâlniri și cu românii stabiliți în Chicago, unde a întâlnit mai mulți potențiali parteneri, pentru viitoare proiecte culturale care se vor înființa în țara noastră, spune el. 

„Fiind duminică, prima zi a vizitei, i-am întâlnit în biserici, fie ortodoxe, fie de alte confesiuni, acolo unde țin sus cei mai importanți stâlpi ai națiunii noastre: credința în Dumnezeu, dragostea de țară și cinstirea limbii române. Am cunoscut oameni absolut minunați, care vor fi partenerii noștri în proiecte culturale, care să sprijine misiunea celor de departe de a ne menține identitatea, oriunde am fi”, a transmis ministrul tot pe rețelele de socializare. 

Te poate interesa și: Andrei Duban a jucat în Wednesday: „Am apărut 3, 4 secunde. L-am cunsocut pe Tim Burton”. Suma uriașă pe care a primit-o pentru două zile de filmare

 

România ar putea acorda facilități fiscale pentru producătorii de film

Aceste întâlniri importante demarate de ministrul culturii vin la doar câteva zile de când Lucian Romașcanu și-a asumat public răspunderea pentru crearea unor facilități fiscale pentru toți producătorii de film, fie ei români sau străini. Chiar dacă această lege trebuia să fie în vigoare încă din 2018, miniștrii răspunzători de pe vremea aceea au decis să nu-și dea semnătura. 

„Schema reprezintă o întoarcere a unei sume de 35% din investiţiile în România către producători. Este o schemă care funcţionează în aproape toate ţările, noi avem o concurenţă foarte mare din Ungaria, Cehia, Serbia, care ei au deja de ani de zile în funcţiune.”, spunea Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, potrivit știrileprotv.

Citește și: Jenna Ortega din „Wednesday”, sacrifii uriașe pentru a filma în țara noastră: „Am încetat când am mers în România”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel