Mihaela Bilic, truc pentru prepararea salatei de icre: „Aveți nevoie de o felie de pâine prăjită și un pic de unt”

Data publicării:
Mihaela Bilic, truc pentru prepararea icrelor, foto Instagram
Descriere foto: Mihaela Bilic, truc pentru prepararea icrelor, foto Instagram

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, vine cu o variantă dietetică a icrelor. Iată cum ar trebui consumate.

„Nu înecați icrele în ulei, mâncați-le cu lingurița!
După modelul “salatei” de vinete, la români “salata” de icre înseamnă de fapt o maioneză cu mult ulei. Recunosc că până acum și eu mâncam icrele la fel, frecate cu mult ulei și dacă se poate și cu adaos de griș, ca să nu fie grețoase

Care este rolul uleiului în rețetă? Să le înmulțească! Din 2 linguri de icre de știucă și jumătate de litru de ulei rezultă un castron de salată de icre…are gust de pește, dar bobițele sunt înecate în ulei, iar valoarea calorică este năucitoare

Dacă tot vrem să ne bucurăm de calitățile nutritive ale unui produs de excepție, sfatul meu este să să mâncați puțin și bun! Indiferent că e vorba de icre negre, icre de știucă sau de somon aveți nevoie de o felie de pâine prăjită și un pic de unt. Fiecare linguriță este o esență de gust și de sănătate ce merită savurată ca atare”, a explicat Mihaela Bilic pe rețelele de socializare

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)

 

 

Mihaela Bilic, truc simplu pentru a slăbi după masa de sărbători: „Este o chestiune pe care v-o recomand”

Potrivit medicului, după mesele bogate de sărbători, organismul are nevoie de o pauză. Putem să ne resetăm organismul prin alimentație ușoară și multă histratare.

„Cel simplu lucru după un exces este să îi dăm o pauză organismului. Ce înseamnă această pauză? Hidratare din belșug și nu mă refer doar la apă ci și la ciorbe, dacă se poate de legume, la care nici măcar nu merită să le numărăm caloriile. Acolo avem doar apă, fibre, vitamine, minerale, deci doar sănătate. A se consuma fără moderație de această dată. Puteți abuza de ea, puteți mânca ciorbă de trei ori pe zi! Nimeni nu se gândește la ciorba ca la alimentul ideal de slăbit! Este o chestiune pe care v-o recomand. Apoi produsele lactate slabe. Fie că e vorba de lapte bătut, lapte dulce, iaurturi, chiar și cașul sau brânza proaspătă are în compoziție calciu din belșug care ne ajută să deblocăm metabolismul și să îl ajutăm să ardă mai repede grăsimea de rezervă”, a explicat Mihaela Bilic în emisiunea „Sfat de Sănătate”, de la Antena 3.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel