Mihaela Bilic, recomandare la început de an: „Mai bine să-ți fie rău, decât să-ți pară rău”

Mihaela Bilic, foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, foto Facebook

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a analizat celebra replică „Mai bine să-ți fie rău, decât să-ți pară rău”.

Deși nu recomandă aplicarea acestui tip de comportament la masă, medicul spune că este o idee extrem de sănătoasă în alte domenii ale vieții.

„Prima oară am auzit vorba asta de la Radu, cel mai mare mâncău pe care l-am cunoscut. E genul de persoană cu care, dacă stai la masă, te sinucizi de ciudă sau intri în depresie.

 Problema nu e că poate mânca 20 de clătite sau o oală de sarmale odată, problema e că nu se vede unde se duc miile de calorii! E drept că face mult sport și cu certitudine are un metabolism spectaculos, dar asta nu încălzește pe nimeni- oricine visează să poată mânca pe săturate fără să se îngrașe și când vezi că lucrul ăsta există, inevitabil mori de invidie.

Dacă la capitolul alimentar nu putem aplica “teoria lui Radu” decât cu riscul obezității morbide, strategia mi se pare interesantă când vine vorba de filozofia vieții. Dacă ne gândim la provocările și experiențele cu care ne-am confruntat de-a lungul anilor, merită să mergem pe principiul “mai bine să-mi fie rău, decât să-mi pară rău!”

Cel mai trist lucru când privești spre trecut sunt regretele: părerea de rău pentru o situație sau o întâmplare pe care n-ai avut curajul sau puterea s-o trăiești. 
Orice experiență, chiar dacă e bună sau rea, ne aduce un plus de înțelegere, rămânem cu ceva- fie și o amintire. Însă situațiile pe care le-am evitat, de care ne-a fost frică sau am fugit, rămân ca o neîmplinire, ca un regret. “Cum ar fi fost să…” e gândul care nu-ți dă pace. 

Din succese, dar mai ales din eșecuri, învățăm. Și culmea e că și după experiențele negative, după ce timpul vindecă durerea, rămân concluzii constructive. Mai bine să-ți fie rău pentru că ai făcut ceva, decât să regreți și să-ți pare rău că n-ai făcut nimic.
Așa că acum, la început de an, vă urez să aveți parte de experiențe neașteptate, surprinzătoare. Nu contează dacă sunt bune sau rele, important e să lase amintiri de neuitat”, a explicat Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 10 ian 2022, 17:21 | Categorie: Diete
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience