Mihaela Bilic a explicat ce nu trebuie să consumi pe timp de caniculă: “Crește deshidratarea”

Data publicării:
Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea

Mihaela Bilic a dezvăluit ce nu trebuie să consumăm niciodată pe timp de caniculă. 

Canicula face ravagii în România, iar temperaturile ating chiar și 40 de grade. în această perioadă, ca și alimente, cel mai indicat este să renunțăm la alimentele grele sau procesate. Ele ne încarcă stomacul, iar procesul de digestie face ca organismul să fie mai lent, lucru pe care nu ni-l dorim în sezonul cald. Pe lângă alimente, sunt și multe băuturi pe care trebuie să le evităm în zilele călduroase de vară.

Mihaela Bilic a explicat ce nu trebuie să consumi pe timp de caniculă

Mihaela Bilic a dezvăluit ce nu trebuie să consumăm niciodată în zilele toride. Medicul nutriționist a mărturisit că este foarte bine să ne hidratăm, dar nu cu lichide calde. Aceasta a precizat că temperatura lichidelor pe care le consumăm trebuie să fie una ambiantă. 

“Deși la prima vedere suntem tentați să bem lichide cat mai reci când este caniculă, adevărul este că ele nu ne răcoresc pe măsură. Culmea e că nici recomandarea de a consuma lichide fierbinți nu are justificare! Ca să ne răcorim trebuie să fim bine hidratați, doar prin transpirație corpul poate pierde o parte din căldură – deci aportul de lichide e foarte important, ideal să fie la temperatura ambiantă”, a explicat medicul nutriționist, notează unica.ro.

Medicul a mai spus că toate felurile de mâncare și băuturile consumate vara ar trebui să aibă această temperatură, deoarece “organismul are o funcție de termoreglare cu obiectivul de a menține constantă temperatura corpului în jurul valorii de 37 °C”

Mihaela Bilic: „Alcoolul crește deshidratarea și poate provoca hipotensiune”

De asemenea, în această perioadă, Mihaela Bilic recomandă să nu consumăm băuturi carbogazoase și să renunțăm la alcool, deoarece crește dezhidratarea și poate chiar să provoace hipotensiune. 

“Toate vor declanșa un val de căldură. Tot contraproductive pe timp de caniculă sunt băuturile dulci (sucuri fresh sau carbogazoase, cocteiluri) și alcoolul concentrat. Zahărul crește glicemia și declanșează secundar o hipoglicemie, cu stare de slăbiciune – deci sucurile dulci nu sunt nici răcoritoare, nici tonice. Alcoolul crește deshidratarea și poate provoca hipotensiune cu stare de moleșeală”, a mai spus Mihaela Bilic.

Ce alimente să consumi pe caniculă

Astfel, supa este unul dintre alimentele care te ajută să te hidratezi foarte bine. Este excelentă pentru vară. Alege una formată din legume, cât mai ușoară. Este o alegere mai bună în detrimentul supei cu carne.

Un alt aliment care te va ajuta să te păstrezi fresh pentru această vară este roșia. Roșiile conțin licopen, un antioxidant cunoscut ce previne cancerul. Ele sunt 94% apă și sunt perfecte într-o salată sau într-un sendviș și să le consumi în timpul zilei.

Un alt aliment foarte hidratant este castravetele. Acesta conține foarte multă apă și conferă un sentiment de prospețime. Avantajul lor este că se pot consuma și cruzi.

Un alt aliment la care, probabil, nu te-ai fi gândit, este frunza verde. Frunzele verzi sunt compuse din 80-95% apă. Acestea se digeră și ușor, prin urmare. Îm momentul în care intră în procesul de digestie, frunzele verzi oferă un sentiment de răcire pentru organism.

Ardeiul iute este recomandat în această vară deoarece ajută la perfecționarea circulației sângelui și ajută la eliminarea toxinelor prin intermediul transpirației. De asemenea, în cel mai scurt timp va provoca și răcirea corpului.

Frunzele de țelină sunt extraordinare în timpul verii. Acestea sunt benefice pe timpul zilelor de vară deoarece conțin puține calorii și au apă în procent de 95%.

Când vine vorba de broccoli, aceste legume au un nivel ridicat de fibre care ajută digestia într-un mod alert. Acestea mențin sub control nivelul de zahăr din sânge. Fiind 91% apă, aceste legume vă răcoresc și merită să fie consumate.

Pepenele galben este delicios și poate înlocui chiar și apa. El se găsește în timpul verii și are un conținut scăzut de calorii și ridicat de apă, având peste 95%.

Fructe de pădure se pot consuma în toată perioada anului datorită antioxidanților pe care le conțin. Murele, afinele, zmeura, căpșunile și merișoarele oferă răcire organismului, conform medicinei tradiționale chineze.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel