Mihaela Bilic, despre beneficiile bananelor mai puțin coapte: „O banană pe zi ține psihiatrul departe”

Data publicării:
Mihaela Bilic, sursa foto Instagram
Descriere foto: Mihaela Bilic, sursa foto Instagram

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt beneficiile bananelor pentru sănătate și de ce este important să consumăm cel puțin una pe zi. 

Mihaela Bilic a dezvăluit rolul deosebit al consumului de banane. Aceste fructe sunt bogate în nutrienți și te pot ajuta să ai o stare de spirit mult mai bună, mai ales în această perioadă când suntem nevoiți să stăm mai mult timp în casă, departe de prieteni și familie. Nutriționistul atrage atenția că bananele trebuie alese cu grijă. Deoarece în funcție de cât de coapte sunt, acestea au alte proprietăți. 


„Dacă tot e iarnă afară, nu uitați să mâncați o banană


Când vine vorba de fructe, banana și mărul își dispută poziția de lider în preferințele consumatorilor. Iar dacă un măr pe zi ține doctorul departe, o banană pe zi ține psihiatrul departe.


Banana conține în mod natural serotonină, o substanță responsabilă cu buna-dispoziție, atât de necesară în această perioadă în care iarna nu vrea să plece iar izolarea ne ține în casă. În plus e bogată în magneziu, potasiu și vitamine din grupul B care ajută sistemul nervos și metabolismul să funcționeze optim. Conține glucide lente recomandate pentru sportivi și are un indice glicemic de 45, deci nu pune în pericol nici silueta.


Când e mai puțin coaptă, în banană avem preponderent amidon rezistent cu efect prebiotic, iar când e bine coaptă conține mai mult zahăr. Banana ideală trebuie să fie coaptă mediu, fermă, de culoare galbenă și cu extremitățile ușor verzi. Ține loc de mic dejun sau de gustare dulce, naturală și sănătoasă cu doar 90cal”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience