Mihaela Bilic a dezvăluit care este alimentul care TOPEȘTE kilogramele: „Este cel mai bun prieten al siluetei”

Data publicării:
Mihaela Bilic, foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, foto Facebook

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit care este alimentul care topește kilogramele și care nu ar trebui să lipsească din dieta persoanelor care vor să slăbească.

Potrivit medicului, carnea este alimentul cel mai benefic pentru siluetă. 

Nu există cură de slăbire fără carne la grătar. Nu există început de an fără o cură de slăbire. Şi nu există cură de slăbire fără carne la grătar, produsul cel mai săţios şi mai eficient când vine vorba de „topirea” kilogramelor în plus. Deci carne să fie! Carnea este cel mai bun prieten al siluetei (…) Carnea ţine de foame şi, culmea, şi slăbeşte”, a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.


La polul opus, alimentul care ar trebui evitat în dietă, este uleiul. 


„Avem în tradiţiile culinare uleiul ca ingredient obligatoriu în orice preparat, totul începe cu se pune ulei în cratiţă'. La 100cal/lingură pot să vă spun că obiceiul ăsta ne costă' silueta. Vă provoc la o încercare: renunţaţi o lună la sticla de ulei de gătit si descoperiţi ce gust are mâncarea fără el. Lăsaţi doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veţi slăbi, vă promit!', a adăugat medicul.

 

Moda dietelor nu este ceva nou, așa cum explică și medicul nutriționist, care spune că oamenii s-au luptat întotdeauna cu kilogramele în plus și au găsit tot felul de modalități pentru a avea o silueta silfidă. 

Regimul de slăbit nu este o invenție nouă, oamenii s-au luptat dintotdeauna cu kilogramele în plus, iar o metodă ușoară și eficientă de a topi' grăsimea, n-a fost descoperită. Încă. La o scurtă trecere în revistă a strategiilor legate de slăbit, constatăm cu tristețe că foamea și implicit mâncatul puțin, sunt sfinte. 

Hippocrate, părintele medicinei, recomandă munca fizică grea înainte de masă, ca să gâfâi de oboseală. Și pentru Soranus dEphese, medic din secolul II, soluția este să dormi cat mai puțin și să te miști cat mai mult. În plus trebuie mâncat o singură dată în zi, un singur fel de mâncare rece, pe bază de legume, cu un pic de pește sau carne. Încă din antichitate se recomandă deja consumul de laxative și vomitive.

Nu suntem dotați cu mecanisme naturale de slăbit, iar foamea este o senzație de care nu putem uita niciodată! Cât despre voință, slabă speranță că ne putem abține pe termen lung, nu putem schimba instinctele indiferent de efortul pe care-l facem. Capul, nu corpul, trebuie blocat și potolit ca să nu mai fie cu gândul la mâncare, mintea noastră e neobosită și insațiabilă când vine vorba de poftă și plăcere.„, a mai scris Mihaela Bilic pe Facebook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel