Micul dejun, necesar pentru organism. Ce se întâmplă dacă sari peste această masă

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Micul dejun este masa principală a zilei. Nutriționiștii ne sfătuiesc să nu sărim peste această masă, pentru că ne oferă nutrienții necesari pentru funcționarea organismului.

Micul dejun asigură o cantitate substanţială din necesarul zilnic indicat de vitamine esenţiale, minerale şi nutrienţi, precum fierul, calciul şi complexul de vitamine B.  

Să mănânci micul dejun sau să nu aceasta este adevărata întrebare. Sunt cei care nu-și pot începe ziua fără un castron de fulgi de ovăz sau o porție consistentă de ouă. Sunt alte persoane, însă, care nu pot mânca absolut nimic dimineața, arată Eat This.

Risc de îmbolnăviri

Potrivit Kristi King, un dietetician clinic senior la Texas Children's Hospital, a sări peste micul dejun s-a dovedit a avea un "risc mai mare de diabet zaharat de tip 2, risc mai mare de obezitate din cauza rezistenței la insulină și reglarea hormonilor, precum și risc crescut pentru atacuri de cord și hipertensiune arterială".

Îți privezi corpul de nutrienții necesari

Corpul este privat de nutrienții necesari pentru o bună funcționare atunci când sărim peste micul dejun. Persoanele care nu iau micul dejun pierd vitaminele cheie și alți nutrienți care se găsesc în alimentele obișnuite incluse în masă.

"Micul dejun este, de asemenea, un moment excelent pentru a obține substanțele nutritive atât de necesare în dieta ta, inclusiv fibrele și vitaminele care te energizează pe parcursul zilei. Deci, sărind peste micul dejun poate provoca daune organismului, contribuind la efectele pe termen lung asupra sănătății, ca rezultat” spune King.

Glicemia, dată peste cap

Faptul că nu consumați micul dejun vă poate afecta nivelul de zahăr din sânge. În plus, și funcțiile cognitive vor fi afectate. Adulții care au sărit peste micul dejun au consumat mai mulți carbohidrați, inclusiv zaharuri adăugate, grăsimi totale, inclusiv saturate și mai puține fibre decât persoanele care au mâncat prima masă a zilei.

Consumul mai multor grăsimi saturate decât se recomandă poate crește nivelul de colesterol din sânge, crescând riscul unei boli de inimă și accident vascular cerebral.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel