„Mi i-am făcut ca să arate ca la 20 de ani”. Dana Săvuică, adevărul despre operația de micșorare a bustului: „Au explodat când am intrat la menopauză”

Dana Săvuică a fost supusă unei intervenții chirurgicale de micșorare a bustului, după ce, spune ea, menopauza i-a modificat dramatic aspectul sânilor. 

„Voi știți că eu sunt foarte deschisă și niciodată nu m-am ferit să spun adevărul (…) Este vorba despre augmentare mamară, este vorba despre sânii naturali care odată cu înaintarea în vârstă se lasă și devin o problemă de sănătate. Nu neapărat estetică, dar și aceea este importantă pentru unele femei. Devin foarte greoi, se lasă, nu mai poți să dormi bine, te doare spatele, te doare zona cervicală și practic ai așa o greutate pe piept la propriu. Iar eu de când am intrat la menopauză, cu atât mai mult nu știu ce s-a întâmplat… nu am avut bufeuri, în schimb m-am rotunjit aici (în zona pieptului), adică efectiv au explodat. La cum erau ei, s-au făcut și mai mari și atunci am luat această decizie. Este vorba despre o operație pe care am făcut-o pur și simplu pentru sănătatea mea, dar este adevărat că m-am gândit și la partea estetică (…) Am vrut să mă simt bine din toate punctele de vedere”, a explicat Dana Săvuică în emisiunea Vorbește Lumea, de la PRO TV.

Coafura care te întinerește cu 10 ani. Dana Săvuică și un celebru hairstylist: 10 trucuri pentru a arăta mai tinere, pentru doamnele trecute de 50 de ani

Acum, vedeta este tare încântată de alegerea făcută: “Mi i-am făcut ca să arate ca la 20 de ani. A fost vorba despre o ridicare a lor și cam 20% a fost scos și practic acum mă simt foarte bine. Nu mai am acea greutate”. 

„E un subiect tabu”. Motivul pentru care Dana Săvuică nu vorbește despre fiica sa: „N-are legătură cu lucrurile astea neserioase”

„E un șoc atunci când apare”. Dana Săvuică, discuție fără perdea despre MENOPAUZĂ: La 47 de ani am avut primele simptome

 

În urmă cu ceva timp, Dana Săvuică a fost invitată în platoul emisiunii Vorbește lumea, de la PRO TV, unde a vorbit despre un subiect extrem de sensibil: Menopauza.

Vedeta a dezvăluit că nu-i spun străine simptomele menopauzei, pe care a început să le resimtă la vârsta de 47 de ani. 

“Menopauza ține de fiecare femeie în parte. Reacțiile sunt diferite, simptomele sunt diferite și mai ales reacțiile psihice. Într-adevăr e un șoc atunci când apare menopauza, dar noi suntem atât de concentrate la ceea ce se întâmplă în viața noastră de zi cu zi, încât nu simțim simptomele de perimenopauză. Atenție, menopauza are două faze: perimenopauza și postmenopauza. La perimenopauză avem acele simptome care se instalează încet-încet și apar și cu doi ani înaintea menopauzei. (...) Din păcate, studiile arată că menopauza se instalează de timpuriu acum. Dacă atunci când eram eu adolescentă se vorbea de menopauză la femeia aceea trecută de 50, 60 de ani, acum există femei care și la 40 de ani pot intra la menopauză. Este și o chestie genetică, dar ține și de factori externi precum: starea psihică, emoțională, oboseală, stres etc. De exemplu, eu am simțit prima dată schimbarea texturii pielii mele. La 47 de ani, am început să am primele simptome”, a povestit vedeta, în emisiunea de la PRO TV. 

Dana Săvuică recomandă femeilor să meargă la trei medici


Vedeta a venit și cu un sfat pentru doamne: consultul la medic. Și nu orice medic. Ea spune că sunt trei specializări care te pot ajuta să îți cunoști mai bine corpul și să știi cum să gestionezi schimbările prin care trece.

 “Măcar la acești trei doctori:  dermatolog, endocrinolog și ginecolog. Ei te pot învăța și îndruma cum să-ți înțelegi propriul corp”, a mai spus vedeta. 

Ce este menopauza

Menopauză, perimenopauză sau postmenopauză sunt etape în viața unei femei care au legătură cu oprirea ciclului menstrual. Aceasta indică sfârșitul perioadei de reproducere a unei femei.

Perimenopauza este prima etapă a acestui proces și poate începe cu 8 - 10 ani înainte de menopauză. Menopauza este timpul care marchează sfârșitul ciclurilor menstruale. Este diagnosticat după ce au trecut 12 luni fără un ciclu menstrual. Postmenopauza este etapa de după menopauză.

Vârsta menopauzei este un biomarker foarte important, nu numai pentru pierderea fertilității, ci și un risc crescut pentru diferite boli și probleme ale vârstei mijlocii.

Este o parte naturală a îmbătrânirii și apare de obicei între 45 și 55 de ani, pe măsură ce nivelul de estrogen la femei scade. Vârsta medie pentru ca o femeie să ajungă la menopauză este de 51 de ani în țările dezvoltate.

Diferența dintre menopauza prematură și timpurie

Menopauza înainte de 40 de ani este cunoscută sub numele de menopauză prematură. Menopauza timpurie apare înainte de vârsta de 45 de ani.

Menopauza prematură apare la aproximativ 1% dintre femeile sub 40 de ani. Menopauza timpurie, care apare la femeile cu vârsta sub 45 de ani, este observată la aproximativ 5% dintre femei.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 19 apr 2023, 17:55 | Categorie: Vedete
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience