Coafura care te întinerește cu 10 ani. Dana Săvuică și un celebru hairstylist: 10 trucuri pentru a arăta mai tinere, pentru doamnele trecute de 50 de ani

Data actualizării: | Data publicării:
Dana Săvuică la Vorbește Lumea
Descriere foto: Dana Săvuică la Vorbește Lumea

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că Dana Săvuică este o femeie frumoasă și chiar dacă a trecut pragul vârstei de 50 de ani, aceasta încă mai poate fi numită un sex simbol, datorită aspectului ei, care nu pare să țină cont de timp

Invitată la Vorbește Lumea, de la PRO TV, frumoasa blondă nu a venit singură, ci a adus cu ea un hairstylist, pe Georgiana Stavrositu, ca să dezvăluie împreună secretele unei coafuri de succes, pentru femeile trecute 50 de ani

Astfel, hairstylistul a ținut să precizeze, pentru început, că este foarte important cum este îngrijit un păr de 50+, având nevoie de mai multă vitaminizare, de mai multe proteine și mai ales de o mască. Ea a oferit și un truc, nu foarte cunoscut de multă lume, și anume că în masca de păr trebuie pus puțin ulei de păr, pentru a oferi mai multă hidratare, mai ales că o dată cu apariția menopauzei, cantitatea de estrogen scade și părul are tendința de a se usca mai ușor. Produsele vegane și fără parabeni, pot fi de mare ajutor în această perioadă și mai ales, a ținut să precizeze că, întotdeauna înainte de uscare, trebuie folosită o protecție termică.

Coafura care te întinerește cu 10 ani

Georgiana a exemplificat pe Dana și un truc de întinerire, prin aranjarea unui păr lung. Astfel, aceasta a explicat că atunci când purtăm părul desfăcut, dacă luăm două șuvițe de păr din față, practic perciunii, și le strângem la spate cu un elastic, putem obține un efect de lifting al feței, facându-ne să părem mult mai tinere.

Totodată aceasta a demontat și teoria conform căreia, după o anumită vârstă nu ar trebui să mai purtăm părul lung

“Cumva, după o vârstă e mai bine să porți părul scurt pentru că se lasă fața și dacă mai ai și părul foarte lung, îți trage formatul feței. Însă, putem purta părul lung așa ca al Danei, dar, neapărat să facem un breton scurt, ori cortină, ori într-o parte, pentru că bretonul întinerește, întotdeauna și să facem foarte multe scări, pentru a avea foarte mult volum, așa cum are și Dana aici”, a spus Georgiana.

După 50 de ani nu se recomandă culorile extreme

După 50 de ani și culoarea în care este vopsit părul trebuie aleasă cu foarte multă grijă.

„ Nu sunt bune exagerările, a spus hairstylistul, așa încât dacă optăm pentru blond, putem să mergem spre o culoare caldă, un blond cald, frumos. Nu mergem la extremitate. Nu purtăm blondul extrem de alb, șatenurile foarte închise sau negru, pentru că după o anumită vârstă, negrul ne asprește trăsăturile, ne asprește privirea. La fel și roșu. Trebuie să mergem pe culorile cât mai naturale(...) Șuvițele sunt foarte bine aici pentru că ne ajută cu firele albe și oferă volum părului."

Cum să fii elegantă cu un păr grizonat

Pentru cele care doresc să își păstreze părul grizonat, specialista le recomandă să îl poarte maxim cu o tunsoare scurtă, nu mai lung de bob și doar dacă este grizonat uniform, altfel trăsăturile noastre se vor aspri.

Vopsitul părului are și el regulile lui, bine stabilite astfel că, pentru cele care doresc să își vopsească părul, este obligatoriu ca rădăcinile să fie întreținute la 3-4 săptămâni, de preferat, cu vopsele fără amoniac sau vegane.

Ce truc să folosești când ai rădăcinile crescute și e prea devreme să le vopsești

Dacă totuși, la două săptămâni rădăcinile încep să aibă un aspect inestetic, Georgiana are și pentru această situație, un truc: cărarea în zigzag, această cărare oferind totodată și volum părului. Se pare că la maturitate, se poartă look-ul natural și relaxat.

Uscatul cu placa, nu mai este nici el indicat după o anumita vârstă, dar pentru cele care placa le este cea mai bună prietenă, Georgiana are o soluție: aranjarea părului spre exterior, pentru a oferi luminozitate feței.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel