Maurice Munteanu: „Sexualitatea nu este o alegere, este un instinc”. Cum și-a descoperit orientarea sexuală fashion editorul

Data publicării:
Captură video Youtube/ Ilinca Vandici
Descriere foto: Captură video Youtube/ Ilinca Vandici

Maurice Munteanu a vorbit deschis despre orientarea sexuală pe care a adoptat-o încă din copilărie.

Maurice Munteanu a fost invitat în cadrul podcastului „Te ascult cu Ilinca Vandici”, unde a dezbătut un subiect extrem de controversat din țara noastră, schimbarea orientării sexuale. Fashion editorul a descoperit acest lucru la o vârstă extrem de fragedă, când încă nu știa exact cum să-l trateze. Chiar dacă a avut extrem de mult de suferit din cauza aceasta și a fost victima bullyingului ani la rând, Maurice Munteanu spune că orientarea sexuală diferită nu este o alegere, ci este un instinct pe care pur și simplu îl identifici la un moment dat, din cauza diferiților factori.

„Trecând printr-o serie de experiențe din perioada postcomunistă, când accesul la informație nu era atât de prezent. Mi-am dat seama mai târziu că acele lucruri nu aveau legătură cu mine, ci cu ei și cu fricile lor. Dar, copil fiind, nu aveam de unde să știu. Mi-am descoperit sexualitatea înainte de adolescență, fără să-mi dau seama ce mi se întâmplă. A fost o chestie firească, în vacanță la mare, eram foarte mic și mă atașasem foarte mult de un băiat din grup, față de care simțeam un fel de emoție. Habar nu aveam ce însemna, eram destul de mic. Dar asta era. A fost o perioadă frustrantă. Există oameni, care cred în continuare că sexualitatea este o alegere, când aud aberația asta îmi crește tensiunea. Eu acum sunt o persoană matură, dar mă gândesc la tineri care suferă enorm din cauza asta. Mai este și biserica implicată. Cunosc tați hoți, alcoolici, care și-au abuzat familia, copiii, dar care duminica, la biserică, își făceau cruce și spuneau „Jos homosexualii”. Haide să punem în balanță aceste lucruri. Sunt niște cetățeni needucați, dar generații întregi de tineri nu au această datorie de a fi condamnați din pricina orientării lor sexuale, pe care nu ei o ales. Nu îmi aleg orientarea sexuală, e o chestie pe care am simțit-o, un  instinct primar.”, a declarat Maurice Munteanu în cadrul podcastului realizat de Ilinca Vandici. 

Maurice Munteanu, semnal de alarmă: „Treaba asta cu trotinetele electrice devine o problemă reală”

„Nu s-a demonstrat că ar putea fi genetic”

Chiar dacă extrem de multe ipoteze spun că sexualitatea ar putea fi un lucru genetic, Maurice Munteanu mărturisește că studiile cu privire la acest lucru nu sunt încă încheiate.

„Nu s-a demonstrat că ar putea fi genetic. Este ceva care se întâmplă, sigur că pot exista niște factori externi care pot declanșa asta. De la spațiul în care trăiești, de la relația pe care o ai cu mama, familia, lucrurile astea contează. Dacă ne uităm în istorie, foarte des au fost prezentate aceste cazuri cu bărbați homosexuali.”, a mai spus fashion editorul. 

Maurice Munteanu, băutura alcoolică pe care nu o bea niciodată: „Foarte rar am consumat”

Maurice Munteanu, revoltat din cauza regulilor la care homosexualii au fost supuși, de-a lungul timpului

Schimbarea orientării sexuale trebuie să aibă totuși niște limite, susține fashion editorul, care explică o situația pe care a întâlnit-o în viața sa. De asemenea, acesta mai vorbește și despre frustrările pe care le-a adunat de-a lungul timpului, din cauza „regulilor” impuse pentru persoanele homosexuale. 

„Acest lucru nu poate fi considerat ca un trend. Eu nu pot de mâine să-mi propun să-mi palcă femeile. Mă refer la un schimb de emoție, sexual. O prietenă îmi spunea la un moment dat că copilul ei vrea să facă la un moment dat o schimbare de sex, doar că i-ar fi greu aici, așa că o să plece în America. Copilul avea șase ani atunci, mi se pare prea mult. Nu ai cum să spui că vrea să-și schimbe sexul de la vârsta aceea. Alte comentarii care mă întristau erau cele în care se spuneau că nu aveam voie să ne afișăm pe stradă. E foarte greu și frustrant să trăiești o viață doar la tine în sufragerie, ascunzându-te. E foarte frustrant. Părinților nu ar trebui să le fie frică de niște lucruri normale.”, a mai spus acesta. 

Maurice Munteanu rupe tăcerea despre Mihaela Rădulescu, la 7 ani după conflictul pe care l-au avut: „M-a dezamăgit foarte tare”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel