Masa de Paști. Pericolul din alimentele gata preparate, cumparate online. La ce să fii atent

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Victor He
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Victor He

Sorin Mierlea, președintele Info Cons, atrage atenția asupra perilolelor care s-ar putea ascunde la un click distanță. Acesta recomandă o atenție sporită la cumpararea alimentelor și a mâncării gata preparate prin comerțul on-line.

„Majoritatea consumatorilor s-au adaptat in ultimul an achizitiilor on-line, fie ca achizitioneaza produse agroalimentare sau mancare gata preparata. Datorita restrictiilor impuse multi consumatori pentru a se proteja si pentru a evita deplasarile au ales sa isi faca cumparaturile on line atat pentru produsele agroalimentare, de ingrijire a casei, cosmetice, imbracaminte si chiar sa comande mancare gata preparata.

Piata comertului on-line a luat amploare si foarte multi operatori economici s-au adaptat si ei perioadei grele prin care trecem fie ca s-au inrolat in cadrul platformelor on-line sau au deschis propria linie de livrare, oferind consumatorului sa achiztioneze on-line tot ce are nevoie, insa acest fapt nu trebuie sa impiedice opertaorul economic sa puna la dispozitia consumatorilor toate informatiile necesare”, transmite InfoCons.

 

Chiar daca achizitionam aceste produse on-line trebuie sa facem aceste alegeri in cunostinta de cauza si sa avem la dispozitie toate informatiile privind caracteristicile acestora :

Numele sau denumirea comercială, adresa şi alte date de contact (ex.: telefon, email) ale comerciantului de la care achizitioneaza produsele;
Denumirea produsului alimentar;
Lista ingredientelor;
Cantitatea neta de produs alimentar;
Conditii speciale de transport (pentru alimente congelate sau refrigerate) / depozitare / pastrare si / sau conditii de consum;
Ingrediente care pot provoca alergii sau intoleranțe (daca e cazul)
Declaratie nutriționala (unde se impune)
Aceste informatii trebuie sa se regaseasca in momentul cand selectam un produs de pe un portal on-line sau cand utilizam anumite aplicatii tinand cont de faptul ca mai exista si restrictii la anumite ingrediente pentru consumatorii care au anumite afectiuni sau care nu doresc sa consume anumite ingrediente.

" In condițiile în care România a ajuns pe primele locuri în cadrul Uniunii Europene la cele mai multe boli tip: cancer, obezitate infantilă este momentul să ne solidarizăm și să înțelegem că viitorul nostru și viitorul copiilor nu poate exista decât dacă avem sănătate. Sănătatea înseamnă cum trăim, ce facem, ce aer respirăm, dar mai ales ce mâncăm. În condițiile acestui semnal de alarma al Comisiei Europene sper să ne trezim cu toții si producătorii să fie mai responsabili iar autoritățile publice ale statului să își ducă la implinire menirea pe care o au în slujba cetățeanului.

Așadar, să fim atenți ce cumpărăm, ce consumăm, în ce cantități și să nu transformăm sarbatoarea pascala într-o perioadă de ingerare agresivă de prea multe E-uri. Să nu uităm! Orice substanță, într-o cantitate este aliment, în alta medicament și în alta otravă. Produsele din comerțul autorizat sunt în limitele de cantități reglementate și autorizate, dar când cumulăm mai multe produse care conțin cam aceleasi substanțe, se poate depăși doza.

 

Să  consumăm responsabil cu o9atitudine!"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel