Masa de Crăciun. Turtă dulce - rețeta TRADIȚIONALĂ

Cel mai îndrăgit desert de pe masa de Crăciun.

Ingrediente


 500 g făină
 4 ouă
 9 linguri miere
 200 g zahăr pudră
 1 linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason.
 1 linguriță bicarbonat
 1 lingură zeamă de lămâie

 

Mod de preparare


Într-o crăticioară amestecăm untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul, la foc mic. După ce compozția devine omogenă, înlăturăm cratița de pe foc și lăsăm amestecul să se răcească. Între timp, amestecăm ingredientele uscate, mai puțin ouăle.  Combinăm amestecul de unt topit cu ingredientele uscate.Batem ouăle și le adăugăm peste amestec.

Trecem la frământat. Aluatul trebuie frîmântat până obținem o pastă omogenă.  Adaugăm făină  extra, până ajungem la consistența dorită.  Acoperă aluatul cu un prosop și îl lăsăm la dospit pentru 30 de minute.


Preîncălzim cuptorul și tapetăm o tavă cu foaie de copt. Aluatul se împarte în bile din care realizăm formele dortite. 

Băgăm la  cuptor 10-15-20 de minute și turta duce este gata. Poftă bună! 

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 13 dec, 12:38 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play