Maria Ciobanu a dezvăluit ce PENSIE câștigă lunar. Artista, extrem de dezamăgită de statul român: "După 40 de ani de muncă am..."

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Maria Ciobanu, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Maria Ciobanu, Facebook

Maria Ciobanu a vorbit despre pensia extrem de mică pe care i-o dă statul român.

Maria Ciobanu, în vârstă de 84 de ani, a bucurat publicul românesc cu vocea sa minuată timp de extrem de mulți ani. Totuși, ca foarte mulți alți artiști de la noi ajunși la pensie, vedeta nu este deloc susținută de statul român. Suma de bani pe care o câștigă lunar interpreta de muzică populară este una foarte mică, iar, după noile scumpiri, artista nu ar fi reușit să se întrețină deloc cu acea sumă. Norocul ei a fost mutarea în orașul de peste ocean, unde este mult mai susținută financiar de acel stat.

„Am ieşit la pensie de o lună şi după 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?!”, a declara Maria Ciobanu, în urmă cu ceva timp, potrivit wowbiz.ro

Saveta Bogdan pune capăt speculațiilor: Am de toate, am plâns când am citit. Eu am o pensie de aproape...

America i-a oferit Mariei Ciobanu o pensie mai mare

Cunoscuta interpretă de muzică populară a decis să se stabilească în America, alături de partenerul ei de viață, dar și de alți membri din familie. Se pare că acolo artista este mult mai apreciată, dar și susținută de stat. Pensia pe care o primește Maria Ciobanu pe continentul americane este de aproximativ 5 ori mai  mare decât cea din țara natală, aceasta ajungând lunar la suma de 1.000 de dolari. În urmă cu ceva timp, artista spunea faptul că are de gând să se întoarcă totuși în România la un moment dat, pentru că vrea să fie înmormântată în țara natală, atunci când va veni momentul. 

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, declara Maria Ciobanu acum ceva timp, la Antena Stars.

Ce pensie are Gheorghe Turda, după 55 de ani de activitate: „Sunt mândru de pensia mea”

Mioara Velicu, pensie triplă față de Maria Ciobanu

O altă artistă din generația Mariei Ciobanu este chiar îndrăgita interpretă de muzică populară Mioara Velicu. În timp ce colega sa de scenă se plânge din cauza banilor primiți de la statul român, cea din urmă pare foarte mulțumită, încasând lunar de aproximativ trei ori mai mult decât Maria Ciobanu. În acest sens, artista nu s-a plâns niciodată de resursele financiare pe care le are, ba chiar spune că s-a descurca de minune și în pandemie, când cu ajutorul unor împrumuturi din bancă, a reușit să-și plătească toate datoriile.

„Acum am pensie 4.000 de lei. Și-mi ajung. În pandemie nu mi-a fost greu, am luat din bancă să-mi întrețin casa și să plătesc datoriile la stat. Întotdeauna mi-a fost frică de Poliție, de stat, ca să plătesc datoriile la stat, n-am vrut niciodată să am probleme”, a mai spus solista., a dezvăluit Mioara Velicu, potrivit impact.

„Nu aveam bani de pâine pentru copii”. Maria Dragomiroiu, dezvăluiri cutremurătoare despre începutul carierei: „Eram foarte săracă”

Saveta Bogdan a dezvăluit ce PENSIE câștigă: Eu am o pensie de...



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel