Ce pensie are Gheorghe Turda, după 55 de ani de activitate: „Sunt mândru de pensia mea”

Gheorghe Turda, foto Instagram
Descriere foto: Gheorghe Turda, foto Instagram

Gheorghe Turda spune că se mândrește cu pensia pe care o încasează lunar, după 55 de ani de activitate. 

În vârstă de 74 de ani, interpretul de muzică populară trăiește pe picior mare. Din 1991, artistul a deținut funcția de șef al Direcției de Cultură, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, post care azi îi aduce o sumă frumușică de bani în cont. 

Pensia cântărețului chiar s-a dublat, după ce acesta a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne și Casa Națională de Pensii. Procesul în cauză a durat câțiva ani, însă judecătorii i-au dat dreptate artistului. 

Strategia prin care și-a dublat pensia


Avocații lui Gheorghe Turda au apelat la legea 6/2006 care arată că „pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai unor uniuni de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică' primesc drepturi suplimentare.

Averea lui Gheorghe Turda: Artistul  deține două imobile, în Câmpina și București și un teren de 1.600 mp în Câmpina.

Gheorghe Turda: „Sunt mândru de pensia mea”

Gheorghe Turda a dezvăluit, într-un interviu pentru Antena Stars, care este pensia pe care o primește lunar.

 „Eu am 55 de ani de activitate la două mari ansambluri, la Rapsodia Română și la Ciocârlia. Am fost șeful ansamblului Ciocârlia și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne și sunt mândru de pensia mea. Față de alții care n-au avut aproape nicio… sau poate au avut doar câțiva ani de activitate și au emis pretenția să aibă pensia ca Gheorghe Turda. Da, 9000 de lei, da. Deocamdată, mulțumită lui Dumnezeu, e bine (n.r. – dacă îi ajunge)”, a mărturisit Gheorghe Turda, în cadrul emisiunii Star News, relatează Spynews.

Gheorghe Turda are acum o pensie de 1.900 de euro pe lună (9.000 de lei), la care se adaugă și alte venituri pe care acesta le încasează din activitatea artistică.


Criticat pentru pensia mare

Artistul a fost aspru criticat pentru veniturile pe care le încasează lunar. Acesta se apără și spune că a muncit 55 de ani pentru acești bani și că a făcut multe sacrificii în carieră.

„Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în traistă. Toți care se lamentează că au pensii mici și s-au interesat de pensia mea, să știe că am muncit 55 de ani pentru cariera artistică. Am știut să-mi țin familia și să-mi fac și anii de muncă. Eu nu am pensie specială. Se confundă pensia cu indemnizația de grad militar. E mare diferența”, a declarat  Gheorghe Turda pentru Fanatik. 

Pandemia i-a afectat veniturile

Artistul a fost și el afectat de restricțiile din pandemie, care nu i-au mai permis să-și susțină activitatea artistică. 

 „Pandemia m-a afectat și pe mine foarte mult din punct de vedere al inactivității. Nu am mai urcat pe scenă, nu au mai fost spectacole și automat și efectele lor… Nu a mai existat acea comunicare directă între artist și public. Am suferit din toate punctele de vedere”, a mai spus artistul pentru sursa citată anterior.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 01 apr 2022, 15:31 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience