Marcel Pavel, amintiri de neprețuit din copilărie: „Se adunau câte 20 de studenți în sărăcia aia în care stăteam eu și ascultam muzică”

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video Youtube/Altceva cu Adrian Arsene
Descriere foto: Captură video Youtube/Altceva cu Adrian Arsene

Celebrul Marcel Pavel a fost invitat la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”, unde a discutat despre originile sale și cum ambiția și efortul sunt răsplătite în cele din urmă. 

În spatele lui Marcel Pavel este o bogată cultură artistică ce se întinde pe generații, iar dacă „gena” se trimite, atunci celebrul artist a avut de câștigat din plin de pe urma arborelui său genealogic.

Adrian Artene: Provii dintr-o familie cu un consistent bagaj muzical. Bunicul tău- un foarte cunoscut rapsod, tatăl tău- un violonist excepțional, tu, frații tăi, sora, copiii tăi, și fetița ta probabil.

Marcel Pavel: Fetița nu probabil, ci sigur. Este deja elevă a Colegiului Național de Muzică George Enescu, clasa de pian. Face balet de vreo 5 ani, moștenește de la mama, face actorie...are partea aceasta...și i-am zis s-o facă mai mult pentru șlefuirea sufletului ei ca persoană, ca spirit, să cultive sensibilitatea, că deja te naști cu ea.

VEZI Și: Marcel Pavel, după 30 de ani de căsnicie: „Nu spun acum că este o căsnicie perfectă și e numai fericire”

„Fără muzică, planeta ar muri”

Celebrul artist dezvăluie cum, în tinerețe, se întâlnea cu prietenii și participau la audiții muzicale la Marcel Pavel acasă. Deși începuturile acestuia sunt modeste, pasiunea pentru muzică l-a dus pe cele mai înalte culmi. De asemenea, sensul muzicii pe pământ este primordial, așa cum enunță și eruditul cântăreț.

Adrian Artene: Muzica poate fi un antrenament pentru suflet? 

Marcel Pavel: Nu știu dacă se poate spune antrenament. Este un har. Ce ar însemna planeta aceasta fără muzică, ți-ai pus vreodată întrebarea?

Adrian Artene: L-am întrebat pe maestrul Jolt Kerestely ce ar însemna lumea fără muzică. Mi-a răspuns că nu-și poate închipui așa ceva. Dar, pe de altă parte, de ce te-am întrebat dacă muzica reprezintă antrenament pentru suflet, nu mă refer la a face ca profesie, ci pur și simplu la a încerca fie să asculți muzică, fie să descoperi tainele unui instrument. Mulți dintre invitații mei, care nu sunt neapărat în domeniul muzicii, spre exemplu, Profesorul Doctor Silviu Constantinou, care este un excepțional chirurg, îmi spunea că are momente când mai cântă la chitară.

Marcel Pavel: Și domnul Cupoiescu la fel, dacă îl știi, doctorul Cupoiescu, e de la noi din Câmpulung, deci el a fost chitarist bas pe vremuri și a cântat cu mine când eram în copilărie și făceam audiții muzicale (...) și ne adunam, ori veneau ei la mine…eu eram  toboșar pe atunci și se adunau câte 20 de studenți și veneau acolo în sărăcia aia în care stăteam eu și ascultam Deep Purple, Led Zeppelin, Queen...muzica șlefuiește sufletul. Nu știu, poate „antrenament” sună mai dur, dar poate să sune și așa dacă vrei, e mai mult o expresie plastică din partea ta, dar fără muzică planeta ar muri, crede-mă. Știi ce a apărut prima data pe Pământ? Sunetul, nu cuvântul.

VEZI ȘI: Festivalul Mamaia revine. Dan Negru și Octavian Ursulescu vor prezenta evenimentul. Ce artiști vor urca pe scenă

Puteți urmări podcastul integral aici: 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel