Lili Sandu, adevărul despre depresia postnatală: „Mi-a fost rușine. Nu voiam să se știe. Am considerat că voi fii stigmatizată”

Data actualizării: | Data publicării:

Lili Sandu a vorbit, fără perdea, despre perioada neagră prin care a trecut, imediat după ce a devenit mamă. 

Maternitatea este un lucru minunat, un adevărat miracol al naturii, pe care multe femei îi așteaptă cu nerăbdare. Pe lângă partea emoționantă și frumoasă a întâlnirii cu bebelușul, multe mame trec prin perioade negre, în care se simt pierdute și nu înțeleg ce li se întâmplă. Specialiștii au încadrat toate aceste stări cu care se pot confrunta proaspetele mămici drept „depresie postnatală”. 

Într-o lume în care vedem postări cu vieți perfecte, Lili Sandu face un pas în față și dezvăluie partea grea a maternității: lupta sa personală cu depresia postnatală. 

Vedeta a devenit mamă la 41 de ani, aducând pe lume un copil extrem de dorit, pe T.J. Deși bucuria a fost uriașă, prezentatoarea Vorbește Lumea spune că s-a confruntat cu stări pe care nu le putea explica sau înțelege. 

VEZI ȘI: Lili Sandu, adevărul despre silueta ei: „Nu se pune un kilogram pe tine, nu se pune nimic pe tine” / VIDEO

"Există un moment în viața unei femei, atunci când devine ea mamă, ar trebui să audă mai mult din partea partenerului te ajut cu ceva, tu ești bine, vreau să mă întorc un pic la povestea mea, am rămas însărcinată acum trei ani, am 44 de ani, deci după vârsta de 40 de ani. Eu mi-am dorit extrem de mult acest copil, cred că există Dumnezeu, copilul meu și restul lumii. Cu toate acestea, după ce am născut, cam pe la patru luni, am simțit că se întâmplă ceva cu mine. Am simțit că eu nu mai aparțin, că eu nu mai am o identitate. Mai mult decât atât, aveam niște stări pe care nu le puteam înțelege și nici nu mă puteam conecta cu propriul copil, pe care, repet, mi-l dorisem cu tot sufletul. Mi-am dat seama că se întâmplă ceva cu mine, cumva, o depresie postnatală. Cumva, mi-a fost rușine să îmi spun mie acest lucru, nu voiam ca să las pe cineva să știe acest lucru pentru că am considerat că voi fii stigmatizată pentru asta. Cum adică? Ți-ai dorit copilul ăsta...Cum adică să ai o depresie postnatală...Ei bine, depresia postnatală există și eu aș vrea să o normalizez cumva...", a declarat Lili Sandu în emisiunea Vorbește Lumea, de la PRO TV. 

 

VEZI ȘI: Lili Sandu, sacrificiile unei mame: „Noi practic nu mai existăm”. Prin ce a trecut vedeta după ce a născut



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel