Legumele și fructele de toamnă cu puține calorii. Include-le în dieta ta

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Legumele și fructele de toamnă ne ajută să facem față tentațiilor alimentare. Odată cu venirea frigului, consumăm alimente care ne aduc kilograme în plus.

Nutriționiștii spun că putem evita să ne îngrășăm iarna, dacă vom include în meniul nostru legumele și fructele de toamnă, care au puține calorii. În plus, aceste legume și fructe ne ajută să ardem caloriile.

Nu trebuie să ne înfometăm dacă dorim să slăbim. Organismul se va răzbuna și va începe să facă depozite. Soluţia este să fim atenți la ceea ce mâncăm.

Iar dacă vrem să slăbim trebuie să includem în meniul nostru zilnic legumele și fructele de toamnă cu puține calorii.

Sfecla roşie. Deşi conţine o cantitate mare de zahăr, sfecla este foarte săracă în calorii. Putem combina sfecla cu alte legume și vom câștiga un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele.

Usturoiul. Un beneficiu mai puţin cunoscut al usturoiului este că leguma ne ajută să scădem în greutate.  

Frunzele de ţelină. Sunt foarte sărace în calorii, spre deosebire de rădăcină. Două frunze de ţelină au doar 10 calorii (95% din greutatea lor fiind constituită din apă) şi foarte multe fibre.

Broccoli. Este bogat în fibre şi nutrienţi, elemente esenţiale pentru sănătate. În plus, este o legumă săracă în calorii şi săţioasă.

Porumb. Un ştiulete are doar 83 de calorii. În plus, este bogat în potasiu şi tiamină, fibre şi proteine fiind foarte săţios.

Dovleac. Sărac în calorii, bogat în fibre, vitamine şi minerale,  dovleacul conţine şi mult betacaroten.

Varză. Un alt aliment bogat în fibre şi sărac în calorii, care este şi foarte hrănitor.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel