Legumele la care trebuie să renunți, pentru un abdomen mai plat. Specialiștii spun că pot favoriza grăsimea abdominală

Data publicării:

Specialiștii au identificat câteva legume pe care ar trebui să le consumi cu o mai mare atenție, dacă și tu ai probleme cu grăsimea abdominală.

Grăsimea de pe burtă este extrem de greu de eliminat, iar aceasta poate fi influențată de o varietate de factori, care duc atât la apariția, cât și la dispariția sa. În timp ce legumele sunt considerate, de obicei, un element de bază pentru orice masă echilibrată, vei fi surprins să afli că unele dintre aceste alimente aparent sănătoase pot contribui semnificativ la grăsimea de pe burtă, în diferite moduri.

Jesse Feder, specialist în domeniu, a dezvăluit câteva lucruri surprinzătoare despre legătura pe care o au legumele și grăsimea de pe burtă. 

„Legumele sunt în mod natural sărace în calorii și nu vor duce în mod direct la formarea grăsimii pe burtă. Cu toate acestea, se știe că unele legume provoacă gaze, balonare și irită intestinul, ceea ce poate afecta, implicit, digestia și metabolismul nostru. În plus, orice legume care sunt gătite în prea mult unt sau ulei, sunt prăjite sau acoperite cu garnituri bogate în grăsimi pot duce la acumularea grăsimii pe burtă”, spune specialistul, notează shefinds

Citește și: Alimentele care te scapă de balonare și de constipație. Mihaela Bilic: „Au rol prebiotic și reglează tranzitul intestinal”

Cum pot produce legumele grăsimea de pe burtă

Anumite legume sunt renumite pentru balonarea și iritare în sistemul digestiv, după cum vorbeam anterior, ceea ce poate avea un impact semnificativ asupra digestiei și metabolismului nostru. Printre acești vinovați se numără broccoli, varza kale, varza, sparanghelul, varza de Bruxelles și conopida, însă lista este totuși mult mai amplă de atât. Aceste legume sunt, cu siguranță, sănătoase și conțin numeroase beneficii pentru sănătate, dar pot fi, în același timp, și iritante pentru cei cu o digestie sensibilă.

„Aceste legume sunt, de obicei, bogate în fibre insolubile și anumiți carbohidrați pe care bacteriile tind să îi mănânce și care duc la fermentație și apoi la gaze. Acest lucru poate irita intestinul și poate provoca potențial inflamații și afecta metabolismul, atunci când sunt consumate în cantități mari”, afirmă Feder.

Cu toate acestea, el adaugă că cei mai periculoase rămân, fără doar și poate, legumele îmbibate în unt, ulei, care sporesc apariția grăsimii abdominale. Aceste adaosuri aduc cu ele o încărcătură substanțială de calorii și grăsimi inflamatorii, care, atunci când sunt consumate în exces, au potențialul de a contribui la acumularea de grăsime pe burtă.

Citește și: Adevărul despre cafeaua cu lapte. Care sunt persoanele ce nu ar trebui să o consume. Dr. Mihail: „Beneficiile sale vor scadea”

Alege legumele sărace în carbohidrați

Specialistul spune că cele mai bune variante, dar și cele mai confortabile pentru sistemul nostru digestiv, rămân legumele sărace în carbohidrați. Exemple de astfel de legume sunt morcovii, castraveții, ardeii grași, fasolea verde, vinetele și dovleceii. În plus, conținutul caloric poate fi redus semnificativ prin gătirea acestora la aburi, deoarece această metodă elimină necesitatea de a le găti în uleiuri sau grăsimi.

În general, nu există o anumită legumă care trebuie exclusă în totalitate pentru a evita acumularea de grăsime pe burtă. În schimb, menținerea unei diete echilibrate, cu accent pe gestionarea corectă a porțiilor, pe metodele de gătit și pe încorporarea unei game diverse de legume în farfurie, este crucială pentru promovarea sănătății generale.

VEZI și: Cu ce poți înlocui aluatul de plăcintă. Joseph Hadad propune câteva variante rapide și delicioase pentru care poți opta



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel