Adevărul despre cafeaua cu lapte. Care sunt persoanele ce nu ar trebui să o consume. Dr. Mihail: „Beneficiile sale vor scadea”

Data publicării:

Dr. Mihail a dezvăluit tot ce trebuie să știi despre consumul cafelei cu lapte.

Extrem de multe persoane obișnuiesc să savureze dimineața cafeaua cu lapte, din diferite motive, precum ar fi faptul că ar fi mai delicioasă în acest fel sau chiar pentru că ar reduce din cafeina acestei băuturi. Totuși, părerile cu privire la acest subiect au fost destul de controversate de-a lungul timpului, când diferite studii ba combăteau, ba aprobau beneficiile consumului de lapte în cafea. Pentru a face lumină în acest subiect, Dr. Mihail a explicat care sunt situațiile nefavorabile când laptele de vacă poate lua multe dintre beneficiile de care se bucură cafeaua consumată în forma sa pură.

„Mulți sunt curioși despre consumul cafelei cu lapte. Studiile în această privință sunt oarecum controversate și vreau să vă explic de ce. Sunt foarte multe studii care spun că dacă faci asta, proprietățile acelei cafele scad, și este posibil să fie adevărat pentru unele persoane. Unele studii spun că cafeaua cu lapte are aceleași proprietăți benefice ca și apa, adică 0, dar te hidratează. Altele spun că proprietățile consumului de cafea cu lapte se înjumătățesc, însă un alt studiu, care îmi place foarte mult, arată că atunci când consumi cafea cu lapte, proprietățile sale antioxidante cresc și vreau să vă explic de ce există atât de multe rezultate variate.”, spune Dr. Mihail pe rețelele de socializare. 

Citește și: Dr. Mihail, avertisment pentru părinți. Băutura celebră care le face rău copiilor: „E cazul să vă opriți”

„Diferența o face omul care consumă cafea”

Așadar, ar trebui să nu consume cafeaua cu lapte persoanele care știu că au o oarecare intoleranță la lactoză, spune specialistul. Acest lucru va împiedica organismul de la a mai absorbi toți nutrienții și substanțele benefice corpului uman pe care aceasta le oferă.

„Diferența o face omul care consumă cafea și răspunsul acelui om la lapte. Contează nivelul de intoleranță al fiecărei persoane la lapte, care are proteine. S-a demonstrat în anumite studii faptul că atunci când pui lapte în cafea, proteinele din lapte o să încapsuleze anumite substanțe benefice din cafea, cum sunt antioxidanții. Acele proteine o să împiedice absorbția acelor substanțe la începutul tractului intestinal. Dacă tu ai intoleranță la lactoză sau la cazeină, principala proteină din lapte, atunci e probabil ca beneficiile cafelei să scadă în cazul tău.”, a continuat specialistul.

VEZI și: Câte cafele poți bea pe zi. Dr. Mihail: „Acest număr deja ne alarmează”. Beneficiile pe care le au asupra organismului

Cum poți afla dacă ai intoleranță la lapte

Există și un text simplu, pe care îl poți face chiar și acasă, pentru a descoperi dacă te confrunți cu intoleranță la lactoză, spune Dr. Mihail. În funcție de rezultat, vei putea decide dacă poți sau nu să consumi cafea cu lapte. 

„Așadar, dacă tu ești o persoană care nu ai niciun fel de intoleranță la lapte, fă un experiment: bea jumătate de litru de lapte pe stomacul gol și vezi dacă ai orice fel de simptome, cum ar fi o greutate abdominală, balonare, flatulență, atunci e probabil să ai o oarecare intoleranță la lactoză și, cel mai probabil, este bine să nu combini cafeaua cu lapte. Dacă nu ai însă nicio problemă, poți să bei cafea cu lapte de vacă.”, mai spune Dr. Mihail.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel